Groep 8 van Het Palet speelt ‘Niet te filmen’

Wijk bij Duurstede, 6 juli 2017. Op de drempel van de zomervakantie wordt het schooljaar op alle scholen op gepaste wijze afgesloten. De leerlingen van groep 8 van basisschool Het Palet beleefden gisteren een hoogtepunt in hun basisschool carrière. In theater Calypso speelden zij de musical ‘Niet te filmen’. Een vermakelijk stuk over de noodlijdende ‘Bioscoop Appelstroop’, waar het aanvankelijk een stuk slechter mee ging dan met de echte bioscoop Calypso, die recent als beste uitje werd gekozen.

Gouden appel

Bioscoopdirecteur Appie Appelstroop en zijn vrouw Tamarinde dachten naarstig na over manieren om hun bijna failliete bioscoop te redden van de ondergang. Een echt filmfestival, met prijzen in de vorm van Gouden appels. Dat moest het worden. En heel veel beroemde sterren natuurlijk: Jane Blond, Frank Vonk, Maffiabaas Tony Alto. Een een echte rode loper en presentatrice Jantal Sjanzen! En wat is er nu leuker dan het vertonen van de nieuwe film van Fred Pitt voor de gasten van het festival?!

Tisnie filmstudio

Maar o jee, de film ligt nog in de studio in Amerika! Gelukkig kon de dochter van regisseur Stefan Speelbal samen vriend Ruben de filmrol ophalen. Maar hiervoor moesten wel verschillende filmsets worden bezocht en bezongen, van slapstick tot ‘Hozen’, en van ‘Harry Snotter’ tot cowboy western. Het publiek figureerde in de vorm van een luid indianen ‘oehoehoehoe!’

Eind goed, al goed

Na alle omzwervingen kwam gelukkig alles goed. Bioscoop Appelstroop stroomde vol gasten en was van de ondergang gered. Na een prachtig slotlied was daar de ontlading van spanning bij de jonge acteurs en kregen zij een staande ovatie voor hun optreden. De laatste schooldag werd feestelijk afgesloten op school, met een heerlijke barbecue en traditionele disco. Vandaag worden de groep-achters letterlijk de school uitgegooid, klaar voor de brugklas! Meer foto’s staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.