Finaledag jeugd Darthouse Cothen

Cothen, 3 juli 2017. Zondag 2 juli was het dan zover: na een competitie verdeeld over 10 weken wisten 16 jongens (meiden waar blijven jullie?) zicht te kwalificeren voor de finaledag. Na nog een laatste pouleronde was bekend welke jongens gingen strijden in de winnaars- of verliezersronde.

Finalisten

In sportieve wedstrijden werd er gestreden op het heetst van de snede. Voor veel wedstrijden waren alle legs nodig voor er een winnaar aangewezen kon worden. Na 12 wedstrijden in de knock-out waren de finalisten bekend.

Voor de winnaarsronde gingen Wessel Wiegers en Damian Paludanus voor het goud en streden Luuk Janssen en Roy Copier voor het Brons. In de verliezersronde gingen Tom van de Bildt en Menno de Kruijf voor het goud en Lucas Kreling en Niels Stooker voor het brons.

Uiteindelijk werden de bekers als volgt verdeeld

Winnaarsronde 1e Wessel, 2e Damian, 3e Roy. Verliezersronde: 1e Tom, 2e Menno, 3e Lucas. Beker voor de meeste 180-ers ging naar Wessel die evenveel 180-ers gooide als Damian, maar in een beslissende wedstrijd deze beker wist te bemachtigen. De beker voor de hoogste finish (152) ging naar Roy. Een speciale beker voor een zelf bedachte 50-uit-competitie ging, wederom, naar Wessel. En als laatste ging de mysterypot er voor de 3e keer dit seizoen uit: €18 ging in de knip van Lorenzo Bralts.

Wil je ook eens komen darten? Zowel jeugd als senioren zijn welkom! Meer info op de website of via mail.