Leerlingen Toermalijn te gast bij Darthouse Cothen

Cothen, 1 juli 2017. Het bezoek aan de dartclub was een onderdeel ’’het talentmoment’’ van basisschool de Toermalijn. Het talentmoment heeft als doel om de leerlingen zoveel mogelijk kennis te laten maken met (sport) verenigingen, vaardigheden en disciplines.

Talentmoment

Bij deze talentronde werd naast het darten ook een voetbal clinic, buiten tekenen, circus (diabolo) houtbewerking, beauty/kapper, armbandjes maken/knopen en sporten op een sportschool aangeboden. Het aanbod kan wisselen per talentmoment. De Toermalijn is heel blij met de inzet van ouders, vrijwilligers en verenigingen, die dit mogelijk te maken voor de leerlingen.

Regels

Bij het eerste bezoek werden de leerlingen wegwijs gemaakt met de regels, telling en benamingen van het darten. Hierna werd er nog een spelletje dart gespeeld. Bij het tweede bezoek werden de kinderen verdeeld in vier groepjes en werd er door de oudere leerlingen een dart competitie gespeeld. Door de jongere leerlingen werd het spel ‘4 op een rij’ gespeeld. Hierbij moesten zij proberen om vier op een rij te gooien. Bij het derde bezoek mochten de leerlingen zelf bepalen wat voor een dart spel ze wilden spelen.

Competitie

Binnen Darthouse Cothen is er op zondag ochtend een onderlinge dartcompetitie voor de jeugd (tot 18 jaar). Aanstaande zondag is de finale dag. Een ieder is van harte welkom om vanaf 10:30 uur te komen kijken. Heb je zin om een keer te komen darten dan kan dat. Na de zomer vakantie beginnen we weer met een nieuwe competitie ronde