Het Palet: Uniek in Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede, 1 juli 2017. Het Palet bestaat vijf jaar en dat is groots gevierd! Een hele week was het feest met als hoogtepunten op dinsdag de schoolreis met de hele school naar de Efteling en op donderdag een circusdag. De hele ochtend hebben alle kinderen verschillende circusonderdelen mogen proberen. Na een lekkere lunch met een pannenkoek van een heuse pannenkoekenbakker en even uitrusten, mochten ze in de middag één onderdeel kiezen waar ze zich in wilde specialiseren. Hier werd een circusact mee ingestudeerd en aan het eind van de middag stond Circus Palet klaar voor een voorstelling. Ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden waren naar de turnhal in Mariënhoeve gekomen om dit allemaal te bewonderen. Het was een echt circus, wat een feest! Na een dag vol suikerspinnen, pannenkoeken, limonade en actief bezig zijn met elkaar, ging iedereen tevreden huiswaarts.

In ontwikkeling

Het Palet blijft een school in ontwikkeling, met vanaf 1 juni een nieuwe directeur aan het roer. Marjolein Reurink, tevens directeur van Daltonschool Nicolaas in Doorn, is het team komen versterken. Het zijn roerige tijden voor de school. In januari nam de toenmalige directeur onverwacht afscheid en was er een interim ter vervanging. Onduidelijkheid en onzekerheid over de toekomst van de school maakten dat ouders besloten het er niet op te wagen en een andere school te zoeken. Gelukkig zijn er nog wel ouders die toekomst zien in de school, net als het team.

Uniek stukje onderwijs

In de volle overtuiging dat Het Palet een uniek stukje onderwijs biedt in Wijk en zich echt onderscheidt van andere scholen, blijft het team zich inzetten voor de kinderen. In het nieuwe schooljaar dus een kleine school, met minder kinderen, maar een o zo enthousiast team. In de kleine groepen zullen de kinderen alle aandacht krijgen die ze verdienen en zich de leerstof eigen maken.

Dalton en IPC

Met Dalton als grondslag en IPC onderwijs wat daar ontzettend goed op aansluit en de kinderen uitdaagt zich te ontwikkelen op zoveel diverse vlakken, is het bijna zonde dat er maar zo weinig kinderen van kunnen profiteren. Nieuwsgierig geworden naar onze leuke school? Loop rustig eens binnen of bezoek onze website. U bent van harte welkom!