Wijk Anders steunt De Blauwe Bever

Wijk bij Duurstede, 29 juni 2017. Wijk Anders, een netwerk van Wijkse Ondernemers voor Wijkse ondernemers, gaat Safarischip De Blauwe Bever ondersteunen door een jaarlijkse vaart over de Rijn en Lek te organiseren. 3 juli 2017 is de eerste vaart van Wijk Anders. De bijeenkomst wordt officieel geopend door sportverslaggever Sierd de Vos. Adriaan Coenen, Vice Voorzitter van het informele ondernemersnetwerk Wijk Anders; “We willen jaarlijks een tochtje organiseren, door allemaal een kleine bijdrage te betalen hebben we een leuke tocht over de Rijn, kunnen we netwerken en is de Blauwe Bever verzekerd van inkomsten, zodat dit Safarischip in de vaart kan blijven.”

De Blauwe Bever

De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek rechtstreeks de riviernatuur van de Nederrijn kan beleven. Geen rondvaartboot met beslagen ramen, maar een werkschip met voldoende hoogte om over de zomerdijken te kunnen kijken en met faciliteiten om op plekken aan land te gaan, die anders niet toegankelijk zijn. Stichting Rijnoevervaarten, eigenaar van het schip, werkt aan een bredere naamsbekendheid. Het doel is dat mensen uit de aangrenzende provincies Utrecht en Gelderland en andere delen van ons land, het schip, en via het schip het rivierlandschap en de daarbij behorende natuur zullen ontdekken.