Zaterdag 15 juli 10e Mazijkpop

Wijk bij Duurstede, 28 juni 2017. Op zaterdag 15 juli gaat het tiende Mazijkpop festival van start op de Mazijk achter Café ‘t Hoff in Wijk bij Duurstede.

WijkNogLeuker en Tom van Ginkel

Tom Moerenhout van de Wijkse popmuziekvereniging heeft als drijvende kracht achter de organisatie het stokje overgedragen aan de combinatie van WijkNogLeuker (festivalsponsor) en de Muziekschool Wijk bij Duurstede (Tom van Ginkel).

Lokale bands

Mazijkbewoner en muziekliefhebber Vincent Feenstra en café ’t Hoff uitbater Vincent Herfkens hebben de uitvoering op zich genomen en zijn vastberaden om met het festival een podium te bieden aan plaatselijke- en / of jonge bands. Dankzij bijdragen van WijkNogLeuker en tevens die van vele nieuwe sponsoren is het festival wederom gratis! Het is met een team van betrokken vrijwilligers gelukt om een programma met klinkende namen te presenteren.

Eve McKing

We zijn vereerd dat het festival wordt geopend door een ‘oudgediende’ uit Wijk. Trad zij in 2014 nog op onder haar eigen naam “Yvon Mocking”, tegenwoordig timmert “Eve McKing” aan de weg met diverse radio optredens, support acts voor Bløf en Guus Meeuwis en vele live performances om haar single “Strange Fascination” te promoten en haar Country sound te laten horen.

Crimson Inc.

Ook “Crimson Inc.” –eveneens uit de regio – bespeelde eerder in 2013 het Mazijkpop podium ’. Beluister alvast hun single “Cold Black Ground” via sociale media en spotify.

Stone Edge

Naast deze twee Country- en Roots getinte bands komen de 4 mannen van “Stone Edge” uit Elst hun eigen werk en covers van o.a. Dire Straits, Billy Joel en John Mayer ten gehore brengen.

Charles Adrian Band

De “Charles Adrian Band”, met hierin leden van de roemruchte Millstreet Bluesband, zal het Rock-, Rhytm- en bluesgehalte opkrikken met een spetterend optreden… met ‘special guest’ Tommy M. Moerenhout op saxofoon.

The Frozen Five

Ook covers zullen ruim vertegenwoordigd zijn: ondermeer met de harde betonnen klanken van het uit Utrecht afkomstige viertal van “The Frozen Five”. Ze omschrijven zichzelf als een nostalgische, no-nonsense 80’s/90’s Rockband met een geheel eigen sound.

The Clue

Het uit Utrecht/Heuvelrug afkomstige kwartet van “The Clue” met enkele special guests doet het dunnetjes over met een reeks bekende en minder bekende Rock- en Bluescovers van de 60’s tot de 80’s.

Bittersweet

Als absolute uitsmijter komt “Bittersweet” in actie; één van ’s lands top coverbands! De gebroeders Mark en Pascal Groot Kormeling (gitaar / drums) pakken – steevast geflankeerd door andere steengoede muzikanten in een hoog tempo alle pleinen en zalen finaal in. Ben je er ook bij? Check de website en/of Facebook. We zien je graag op 15 juli vanaf 15:00 op Mazijkpop!

Programma

  • 15:00 – 15:45 Eve McKing
  • 16:00 – 16:45 Stone Edge
  • 17:00 – 18:00 Crimson Inc.
  • 18:15 – 19:15 Charles Adrian Band
  • 19:30 – 20:30 The Frozen Five
  • 20:45 – 22:00 The Clue
  • 22:15 Bittersweet