Choral Evensong met Vocaal Ensemble ‘Jeanboule’

Wijk bij Duurstede, 27 juni 2017. Op zondagmiddag 2 juli zal er in de Grote kerk weer een Choral Evensong gehouden worden. Deze Evensong zal worden gezongen door het vocaal ensemble Jeanboule onder leiding van dirigente Elien van der Meer. De Evensong begint om 16:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. De toegang is vrij, wel wordt er gecollecteerd bij de uitgang ter bestrijding van de onkosten.

A-capella

Jeanboule is een a-capella vocaal ensemble met ruime bekendheid in de regio. De twaalfkoppige formatie zingt werken voor kleine bezetting uit nagenoeg de gehele muziekgeschiedenis: van Arcadelt tot Andriessen, van Bach tot Barbershop, van Janequin tot Joe Jackson. Veelzijdig repertoire en hoge uitvoeringskwaliteit gaan hand in hand met humor en toegankelijkheid.

Viering

Tijdens deze viering zal er muziek klinken van o.a. Purcell, Tallis, Bairstow en Dyson. Er zullen ook gezamenlijk enige hymns gezongen worden. Verdere medewerkenden zijn: Ds. Jan Offringa, liturg en Pim Schipper, organist.