Vrijwilligers aan het opruimen bij S.V.F.

Cothen, 26 juni 2017. Zaterdag 17 juni jl., was voor de eerste keer de SVF DOET! Dag op het sportpark de Nieuwe Kamp. Een dag bedoeld om elkaar als vrijwilliger beter te leren kennen en tegelijkertijd heel veel klussen en klusjes te klaren die er op en rond het sportpark te doen zijn.

Ontbjt

Om 7 uur begonnen zo’n 40 vrijwilligers de dag met een heerlijk ontbijt in de kantine. Met zoveel vrijwilligers konden heel veel karweitjes onder handen genomen worden zoals:

 • Grote schoonmaakbeurt kantine
 • schoonmaken prijzenkast
 • het verwijderen van het onkruid
 • ramen lappen
 • opruimen diverse bergplaatsen
 • schoonmaken boeiboorden
 • schuren en schilderen van alle deuren
 • bestratingswerk
 • lakken van de buiten tafels
 • schoonmaken diverse ruimtes boven
 • nalopen hang- en sluitwerk
 • Catering en nog vele kleine dingen.

Koffie en taart

Om tien uur was het tijd voor koffie met, hoe kan het ook anders, door een vrijwilligster gebakken appeltaart. De bedoeling was om tot vier uur te werken, maar de hoge temperatuur en vermoeidheid gingen parten spelen en zodoende werd besluiten dit een uurtje te vervroegen. Om ongeveer 3 uur zat iedereen aan een verdiend glaasje fris of iets sterkers.

Geslaagde actie

Terugkijkend kan men spreken van een geslaagde actie. Heel veel is gerealiseerd en daar waar men nog niet aan toegekomen was wordt de komende dagen in de avonduren alsnog gedaan.

Kennismaking

De vrijwilligers hebben nader kennis gemaakt met mensen die zij alleen van gezicht kenden of helemaal niet. Leuke gesprekken volgden hieruit. Deze eerste “Doe Dag” bij SVF heeft weer bijgedragen om ons mooie sportpark in stand te houden. Het hele seizoen wordt hier natuurlijk al aan gewerkt door mensen die SVF een warm hart toedragen. Maar met zo’n dag als vandaag kom je dan aan iets extra’s toe. Heel veel dank aan al die vrijwilligers die zich inzetten voor S.V.F.!