Alberto T. in hoger beroep veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf

Wijk bij Duurstede, 26 juni 2017. De 31-jarige Alberto T. is maandag in hoger beroep veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf voor de moord op een vermeende politie-informant in Maastricht. Dit is te lezen in verschillende landelijke media, waaronder Nu.nl en de Telegraaf. De zaak staat bekend als de loodsmoord. Het gerechtshof in Den Bosch vindt dat bewezen is dat Wijkenaar T. Guido Kosterman (25) in december 2012 heeft vermoord, nadat hij hem eerst gruwelijk had mishandeld.

Bij een loods

Na diens dood heeft de man zijn slachtoffer in brand gestoken om het misdrijf te verdoezelen. Het slachtoffer werd dood aangetroffen bij een loods in Maastricht. De moord was vermoedelijk een afrekening omdat Kosterman T. zou hebben verraden bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE).

Geen persoonlijkheidsonderzoek

De verdachte wilde niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Een stoornis is daardoor niet vast te stellen. In zijn vonnis zegt het hof dat ”gelet op het gruwelijke karakter van de mishandeling en de koelbloedigheid waarmee de man te werk is gegaan” het risico bestaat dat hij in de toekomst weer in de fout gaat.

Eis van Openbaar Ministerie

Een lange gevangenisstraf is volgens het hof daarom op zijn plaats. De straf is conform de eis van het OM.