Cothense Lieke Europees kampioen beach handbal

Cothen, 21 juni 2017. Afgelopen weekend vond het Ek beach handbal plaats in Zagreb Kroatië waar de Cothense Lieke van der Linden aan mee heeft gedaan met de nationale selectie U17 (leeftijds groep). Liekes huidige club is Voc Amsterdam. In de groepsfase werd afgerekend met Oekraïne, Roemenië, Polen, Hongarije en Duitsland waarna de kwartfinale de dames van Litouwen het onderspit moesten delven.

Zinderende halve finale

In de zinderende halve finale ‘wederom tegen Duitsland’ werd met shoot-outs de finale veilig gesteld. De finale tegen Portugal was bloedstollend spannend en werd in de allerlaatste seconde beslist in Nederlands voordeel Europees Kampioen 2017 en dat is voor Lieke de 2de keer. Ook in 2016 in Nazare Portugal werd dit super talent met haar team Europees kampioen.