13e Mahorokan Westland jeugdjudo toernooi 2017

Wijk bij Duurstede, 13 juni 2017. Afgelopen zondag werd bij tropische tempraturen door judo vereniging Mahorokan het Het jaarlijks terugkerend internationaal judo toernooi in ’s Gravenzande georganiseerd. Hier kwamen zo’n 450 judoka’s op af zijn gekomen uit het helen land. Ook Judo Duurstede was vertegenwoordigd met 11 judoka’s en Behaalde in totaal 5 prijzen: 1 x 1e plaats 3 x 2e plaats en 1 x 3e plaats.

Knap gedaan

Manu de Munnik behaalde 1e plaats door 3 overwinningen in de klasse 6-7 jarigen. Ook Lucas Schinkel behaalde een knappe 2e plaats in de klasse 14/15 jaar. Tymo Norg schitterde voor het eerst op groot judo toernooi door een knappe 2e plaats te behalen. Ook zijn zus Sytske Norg werd eerst poule winnaar waarna zij in de finale stond bij de meisjes 10/11. Deze verloor ze, maar ze kan terug kijken op een uitstekend toernooi met een mooie 2e plaats. Een 3e plaats was er voor Mik van der Duim; hij heeft gejudood wat hij waard was en dit werd beloond door 2 maal te winnen en 2 maal te verliezen bij de jongens 10/11 jaar. Andere judoka’s moesten allen vol aan de bak er werd niets weggegeven sommigen Vooral Storm Noordam hij verloor om de 3e plaats nadat hij in totaal 6 wedstrijden had gejudood in de klasse 8/9 jarigen.

Alle andere judoka’s kunnen trots zijn op hun ervaring bij zeer warme temperaturen en kunnen terug kijken op een geslaagd judo dag Lizzy, Nina, Jongoh, Kars en Kyan. De coach was super trots op jullie en volgend jaar staan we er weer.