SVL – JSV Nieuwegein: 6 – 0

Langbroek, 30 april 2017. SVL is weer helemaal terug en vierde dat afgelopen zaterdag in eigen huis met een geweldige wedstrijd die niet anders dan dubbel en dwars verdiend genoemd kan worden. Met de wetenschap dat de opponent JSV naar Langbroek was gekomen om hoe dan ook resultaat te boeken om degradatiegevaar te ontlopen, speelde SVL alsof er nog een kampioenstitel was te halen en gaven daarbij JSV geen enkele kans.

Compleet

SVL was ook weer compleet. Dat wil zeggen dat het middenveld weer fantastisch fungeerde met de van een blessure teruggekeerde Walter Cremers die als van ouds de lijnen uitzette. En zeker niet te vergeten de terugkeer van Rik van Leeuwen. De centrale verdediger die er dit seizoen voor het eerst weer bij was na een heel lange vervelende blessuretijd. Dat scheelt een slok op een borrel!! SVL ging dan ook direct voortvarend te werk en al in de 7e minuut was er een counter waarbij de bal bij Selçuk Albayrak kwam die hem haarzuiver in de voeten van Thomas Malolepszy speelde die de snelheid er in hield en de bal zo ver voor schoot dat de JSV-keeper zich er op verkeek zodat deze in de goal belandde. De 1-0 was er. Vier minuten later was er weer een snelle uitbraak waarbij Alex van Eem een reële kans had om te scoren, maar de bal werd tot corner verwerkt waar verder niets uit kwam. Indachtig waarom ze naar Langbroek waren gekomen probeerde JSV met alles wat ze in huis hadden tot een aanval te komen en dat lukte in de 15e minuut, al keerde de lat de op de goal geschoten bal.

Op de stip

In de 24e minuut werd er een SVL-speler onheus bejegend binnen het strafschopgebied en de bal ging op de stip. En aangezien onze vaste penaltyspecialist weer in ons midden was noteerden we de goal al voor Rik van Leeuwen hem erin schoot: 2 – 0. Er werd door de SVL-mannen gevoetbald of ze daarmee alle frustraties van de laatste vier verloren wedstrijden van zich af wilden voetballen. Er straalde ook weer veel plezier vanaf. In minuut dertig was er weer een schitterende aanval en Thomas Malolepszy schoot beheerst zijn tweede binnen zodat het 3 – 0 werd. Het kon niet op want zes minuten daarna maakte Alex van Eem als sluitstuk van een mooie combinatie er 4 – 0 van en bijna was het nog 5 – 0 geworden voor de rust maar Selçuk Albayrak raakte de bovenlat.

Na de rust

Al heel snel na de rust, de 48e minuut, kreeg Selçuk Albayrak een nieuwe kans en deze keer maakte hij de strakke voorzet van Thomas Malolepszy keurig af en ook hij had zijn doelpunt: 5 – 0. Nadat JSV in de 59e minuut twee keer had gewisseld, ging bij SVL Mark van Oudbroekhuizen er in de 60e minuut af voor Joran Hofman. Tien minuten later kwam Mehmet Kaya voor Alex van Eem er weer tien minuten daarna ging Thomas eraf voor Tolga Albayrak. Gingen alle pogingen om wat aan de stand te veranderen teloor bij JSV, bij SVL lukte het keer op keer om gevaarlijke situaties te creëren en in de 75e minuut was het Selçuk Albayrak die eerst maar net over schoot, maar in de 88e minuut de eindstand op 6 – 0 wist te bepalen. 6 – 0 is voorlopig dan ook de grootste overwinning die SVL in deze competitie heeft behaald. Voorlopig … SVL won niet alleen de wedstrijd, maar ook de sportiviteitprijs. Geen enkele kaart dus, terwijl JSV er drie in de kleur geel mee naar huis kreeg.

Goede scheids

Fijn om naar zo’n wedstrijd te kijken. Ongeveer tweehonderdenvijftig mensen waren er en die zullen zeker ook gevonden hebben dat de wedstrijd prima geleid werd door scheidsrechter Van der Wielen. Met één zwaluw is de zomer niet terug, maar nu de zesde plaats weer is bereikt, ziet dat er toch aanzienlijk leuker uit dan die achtste plek van gisteren. De opstelling (en de wissels): Geert-Willem Merkens – Mark van Oudbroekhuizen (Joran Hofman) – Frank Barte – Rik van Leeuwen – Bastin Hofman – Walter Cremers – Wouter van Hoof – Alex Van Eem (Mehmet Kaya) – Thomas Malolepszy (Tolga Albayrak)– Selçuk Albayrak – Danny Kuijer. Volgende week de laatste uitwedstrijd. Naar De Merino’s in Veenendaal.