Introductie kanovaren

Wijk bij Duurstede, 30 april 2017. Een rustig tochtje op de Kromme Rijn of liever golven en wind trotseren op de Lek? Het varen met een kano is bij uitstek een manier om sportief van vrijheid en natuur te genieten. Of je nu puur recreatief wilt varen of juist wat meer uitdaging zoekt, kanovaren is heerlijk! Door het goed aanleren van de juiste techniek beleef je gegarandeerd meer plezier aan het kanovaren en kun je, na wat oefening, heel wat uitdagingen al snel aan. In de maanden mei en juni kun je bij Kanovereniging Dorestad op een verantwoorde en veilige manier de basistechnieken van het kanovaren leren.

Introductie

Kanovereniging Dorestad biedt ook dit jaar weer een complete introductiecursus aan. Deze vindt plaats op zaterdag 20 mei, woensdag 31 mei en zaterdag 10 juni. Om 12.30 uur (zaterdagen) en 19.00 uur (woensdag) is het verzamelen bij het gezellige clubgebouw aan de Kromme Rijn (Leemkolkweg 18, Werkhoven). De cursus is uitermate geschikt voor de beginnende kanoliefhebber. Het is niet noodzakelijk dat je al eerder hebt gevaren of dat je over een bijzondere conditie beschikt. Veiligheid staat bij ons voorop. Daarom is het wél noodzakelijk dat je de zwemkunst machtig bent. Indien je samen met je kind(eren) de cursus wilt volgen bieden wij de mogelijkheid om ook kinderen tussen de 10 en 14 jaar spelenderwijs kennis te laten maken met het kanovaren. Vanaf 14 jaar kunnen kinderen zelfstandig deelnemen. Onder leiding van onze enthousiaste en ervaren instructeurs worden je de basistechnieken van het kanovaren aangeleerd. Tijdens de cursus wordt onder meer aandacht besteed aan moeiteloos in- en uitstappen, rechtuit varen, sturen door middel van verschillende technieken, remmen en stabiel varen. Enthousiast geworden? Reageer snel, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Inschrijven

De kosten voor de complete cursus van drie dagdelen bedragen slechts € 40 en voor kinderen onder de 14 jaar € 20. Dit is inclusief het gebruik van het benodigde cursusmateriaal, zoals boot, zwemvest, peddel, een theorieboekje en zelfs een heus certificaat! Zorg zelf voor kleding die nat mag worden, waterschoenen of gympen, reservekleding en een regenpak. Inschrijven graag via cursus@kvdorestad.nl. Het cursusgeld kan vooraf worden overgemaakt op NL49 INGB 0000 3525 09 ten name van Kanovereniging Dorestad of contant worden betaald op de eerste cursusmiddag. Mocht je tijdens of na afloop van de cursus besluiten lid te worden van onze kanovereniging, dan krijg je de helft van het cursusgeld terug als korting op je nieuwe lidmaatschap.