Filmhuis Calypso: The Day Will Come

Wijk bij Duurstede, 30 april 2017. Donderdag 11 mei om 20.00 uur. draait Filmhuis Calypso de film The Day Will Come. Aanvang: 20 uur. Kaarten à 7,50 euro (tot 21 jaar 5 euro) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via de website of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling). 

The Day Will Come

Elmer en Erik komen, nadat hun alleenstaande moeder ziek wordt, in een internaat terecht. Aan het hoofd staat de rechtlijnige directeur Heck (Lars Mikkelsen), die zijn ouderwetse opvoedingsmethodes met harde hand toepast via lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Ook de andere werknemers van het internaat houden zich strikt aan het hardvochtige regime, met uitzondering van een nieuwe lerares (Sofie Gråbøl). Zij geeft de twee jongens de moed om een uitweg te zoeken.

Deze film is een stemmig drama over de durf en veerkracht van twee jongens die zich via hun verbeeldingskracht en hoop verzetten tegen een uitzichtloos leven. In Denemarken was de film een groot succes. Regisseur Jesper W. Nielsen en scenarioschrijver Søren Sveistrup maakten eerder de series Borgen en The Killing. Ook de hoofdacteurs speelden in deze populaire series.