CDW kan ook niet van Heukelum winnen

Wijk bij Duurstede, 30 april 2017. Ook in de zesde uitwedstrijd na de winterstop is het CDW niet gelukt de punten mee naar Wijk te nemen. Uitwedstrijden bij Altena en GJS leverden 1 punt op, verder waren er 4 verliespartijen en met slechts 6 doelpunten voor en 14 tegen blijkt ook wel dat het geen ramp is dat de kleine kans om mee te doen voor de derde periodetitel nu verloren is gegaan. Het regelmatig missen van enkele bepalende spelers is daar wellicht ook debet aan, maar in grote lijnen is dit zeer jonge team nog niet stabiel genoeg om nu al een gooi naar de eerste klasse te doen. Dat bleek ook vandaag. In en bij Heukelum was het bij de rust nog 0-1, maar met de uiteindelijke 3-1 eindstand kreeg de thuisploeg op basis van een betere tweede helft loon naar werken.

Heukelum schiet uit startblokken

Nog geen 25 seconden nadat scheids de Fijter (prima) voor de aftrap gefloten had was Heukelum al in de buurt van het CDW-doel. Dat was de eerste waarschuwing, de gastheren zouden er alles aan doen om CDW te overbluffen. Dat lukte ook een paar keer bijna, er waren zeker kansen, mede door soms weifelend ingrijpen, maar keeper Sander redde zijn ploeg enkele keren en ook stond het vizier van de aanvallers nog niet echt op scherp. CDW kon het eerste kwartier overleven en daarna kwam de eerste kans aan de andere kant. Een vrije trap van Floris van Dijk kopte Ingmar de Wit over, jammer was dat hij de bal net voor de inkomende Roan van Zalingen wegkopte, die had eigenlijk een veel betere kopkans. Daarna gingen enkele veelbelovende aanvallen teniet omdat er niet secuur genoeg afgespeeld werd. Zowel Sem Hoogduin als Floris van Dijk werden te matig aangespeeld om nog iets uit te kunnen richten. De Heukelumse storm was ondertussen al aardig geluwd, logisch ook, dat tempo houdt zelfs geen profteam vol. Wel was er even weer wat dreiging maar aanvoerder Sil van Putten besloot die aanval met een te slap schot, dat pakte Sander de Zeeuw eenvoudig op. Na 25 min. gingen Robbin van den Berg en Tim van Ravenhorst er op links vandoor. Uiteindelijk kwam de pass op Ingmar de Wit die zich langs een verdediger wurmde en zijn schot dat volgde ging via de voet van een andere verdediger met een curve binnen. Die 0-1 bleef staan tot de rust, kansen waren er nog voor beide teams, maar ze waren beiden even goed in het verprutsen daarvan.

Afgetroefd

Ondanks de voorsprong voor CDW was er na de rust maar 1 team wat geloofde in, en wilde strijden voor de volle winst. Ook nu ging Heukelum er weer fel tegenaan, en bij CDW was al te bespeuren dat het vervolg moeilijk zou worden. Zowel Tim Hoogduin als Bart van de Leemkolk moesten aan de noodrem trekken om de thuisploeg af te stoppen en dat hield Heukelum nog even tegen. Wel scoorden beiden geel, dat was terecht. Na 60 min. werd het 1-1. Op rechts was er ineens (te) veel ruimte voor de rechterspits en de iets teruggetrokken voorzet ging net langs Tim Hoogduin, op dat moment de enige verdediger van CDW in het centrum. Daar was ook Benjamin Meijdam namens Heukelum en die prikte de 1-1 beheerst achter Sander. Met de wissel verdediger Tim Hoogduin er uit en aanvaller Stan van Lunssen er in probeerde de trainer de bakens nog te verzetten, maar Heukelum rook bloed en ging door. Als door een wonder werd het na 68 min. nog geen 2-1. Sander was uit positie, de aanvaller leek de bal zo binnen te kunnen tikken, maar hij onderschatte de snelheid van Pim Plantinga. Die kreeg het voor elkaar de bal nog te raken en die vloog via de voet van de Heukelummer omhoog en over. Uitstel van executie, want na kansjes voor CDW middels een door de keeper gestopt schot van Stan van Lunssen, een ook gepakte voorzet van Ingmar de Wit en een te ver doorgevoerde solo van Tim van Ravenhorst kwam CDW niet. Verder werden ze afgetroefd, daar konden ook de ingevallen Tom Pijpers en Jeffrey Meijnhardt niets aan veranderen. Na 78 min. werd het 2-1. Weer vond Heukelum het gaatje via de rechterspits, de voorzet viel in een gat, daar waren 2 CDW-ers veel te laat om Tim Schwebke van scoren af te houden. Even was er nog een momentje dat CDW gelijk leek te kunnen komen. Tom legde de basis met een voorzet van rechts, Stan legde koppend terug op Sem Hoogduin en diens schot werd geblokt door twee fanatiek verdedigende rood-witten. Daarna was de kracht er uit, typerend, een vrije trap voor CDW op 25 meter van het doel is normaal een klusje voor Roan van Zalingen. Maar nu ff niet, de overtuiging was er niet meer dat het nog iets kon worden en de centrale verdediger bleef waar hij was, op eigen helft. Ingmar knalde de vrije trap in de muur. Kort voor tijd werd het nog 3-1. Nu was Heukelum er voor de verandering op de linkerkant vandoor. De halfhoge voorzet werd door Semih Kaplan koppend afgerond voordat ook maar 1 CDW-er kans kreeg te reageren. Nog 2 wedstrijden, eerst zaterdag as. Thuis tegen kampioen Delta Sports, en de laatste wedstrijd gaan we naar GDC in Eethen, dat wordt in ieder geval de verste uitwedstrijd van het seizoen.