Houd je fit en kom sporten; Fit 55 + open voor nieuwe leden

Wijk bij Duurstede, 25 april 2017. Vijftien jaar zijn de ouderen van Fit 55+ nu met elkaar aan het bewegen. Elke vrijdagmiddag komen ze om gezellig te sporten, bij elkaar in één van de nieuwe zalen van Sportcomplex Mariënhoeve. De groep kan wel wat nieuwe deelnemers gebruiken en daagt nieuwsgierigen uit zich te melden: tot de zomervakantie geldt een proefabonnement van zes keer deelnemen voor 12,50 euro.

Sportief

Lekker sportief bezig zijn, dat is het belangrijkste motto van de groep Fit 55+. ‘We sporten voor de gezelligheid. Dus wel lekker echt sportief aan de slag, je best doen tijdens het sporten en naderhand even gezellig bij elkaar zitten om het weekend in te luiden’, zo begint Evert Nunes Vas enthousiast. Hij is al jarenlang deelnemer aan de groep en zag de groep mooie momenten beleven. Nunes Vas: ‘We begonnen als onderdeel van Fit Cothen, maar zijn nadat de vereniging zich heeft opgeheven, onderdeel geworden van Stichting Binding. Onder leiding van Teunie Emons gaan we elke vrijdagmiddag aan de slag met sport en spel. Dus we doen niet elke keer hetzelfde, maar zijn wel lekker aan het zweten.’

Beweegcoach

Beweegcoach Teunie Emons geeft al vijftien jaar de groep met veel plezier ‘les’. Emons: ‘Dit zijn mensen die graag bewegen, dus de meeste sporten en spellen kennen ze wel. Maar met elkaar maken we elke keer weer een leuk programma en ik daag de deelnemers uit, zo fanatiek mogelijk mee te doen.’ In de groep is sinds kort ruimte voor een aantal nieuwe deelnemers. Emons: ‘We stonden natuurlijk altijd al open voor iedereen die wil meedoen. Maar nu door omstandigheden een paar deelnemers zijn afgehaakt, maken we er zelfs een actie van. We trainen tot de zomervakantie nog zes keer en mensen die belangstelling hebben kunnen tegen een fikse korting komen kijken, of onze groep iets is. Zonder verplichting tot verdere deelname dus, al denk ik stiekem dat mensen die komen, het zo leuk gaan vinden, dat ze niet meer weg gaan.’ De Fit 55+ plus groept traint elke vrijdagmiddag van 15.45 uur tot 17.00 uur op sportcomplex Mariënhoeve. Mensen die van de zomeraanbieding gebruik willen maken, kunnen contact opnemen met Stichting Binding. Dat kan door te bellen naar telefoonnummer 473075, of door een mailtje te sturen.