Bonifatius in de Kloosterhof

Wijk bij Duurstede, 31 maart 2017. In de Kloosterhof naast de katholieke kerk aan de Klooster Leuterstraat is een nieuw informatiebord geplaatst over Bonifatius. Wandelaars in deze vrij toegankelijke stiltetuin worden door dit bord ge├»nformeerd over wat op dezelfde plek 1300 jaar eerder plaatsvond. Hier stroomde in de achtste eeuw de rivier waarover ook Bonifatius naar Dorestad kwam. Er staat een close-up foto van Bonifatius bij, zoals hij is afgebeeld in het glas in lood raam dat vanuit de Kloosterhof zichtbaar is. Historisch zeer interessant in de Kloosterhof is de muur die daar in 1399 werd gebouwd als onderdeel van het Maria Magdalenaklooster. Wat er te zien is in de Kloosterhof staat uitgelegd in de gratis Stiltetuin-brochure bij de VVV, in de Mariakapel en op deze website.