Lezers schrijven: Overlast

Wijk bij Duurstede, 29 maart 2017. Laat ik beginnen te vertellen dat ik een groot hondenliefhebber ben , ik heb er zelf per ongeluk ook 2, en vaak wat logé’s erbij. Mijn minst favoriete klusje dat hoort bij het hebben van een hond, is het opruimen van hun drollen. Het zal nooit mijn hobby worden, om, laverend tussen de reeds koude drollen van andere honden, die warme van de mijne in een plastic zakje te vangen.

Gelukkig heeft de gemeente, al dan niet van de hondenbelasting, her en der bakken gezet, waardoor je niet te lang met je pakketje hoeft te lopen. Ik snap dan ook wel, dat mensen langs het fietspad, of bv aan de buitenberm van de middelweg, de zooi laten liggen.

Maar is het teveel gevraagd om op te ruimen op de smalle groenstrookjes, die langs de huizen lopen? Er staat notabene aan beide zijden een vuilnisbak. Kennelijk wel, want het ligt er bezaaid met drollen in uiteenlopende soorten en maten. Lieve dames en heren, het is geen hondentoilet, de bewoners hebben er last van. En het is gewoon fatsoenlijk om te zorgen dat anderen geen last hebben van jouw beest, nog afgezien van het feit dat het gewoon verplicht is. En waag je het dan om voorzichtig te vragen waarom zo’n drol niet wordt opgeruimd, kan je nog een behoorlijk grote mond krijgen ook. Laten we allemaal eens onze verantwoording nemen om het hier leefbaar en gezellig te houden. En lukt dat niet, mag dan alsjeblieft de BOA terugkomen? Voordat het met het warme zomerweer ook lekker gaat ruiken? Dank u.

Marlies Langhorst