Groep 8 De Horn op stage bij Bartiméus

Wijk bij Duurstede, 29 maart 2017. Al enkele jaren gaat groep 8 op maatschappelijke stage. Dinsdag 28 maart zijn wij met alle kinderen op bezoek geweest bij Bartiméus in Doorn. Dit is een instelling voor slechtziende of blinde mensen in combinatie met een verstandelijke beperking. Op school hebben wij in de klas gesproken over Bartiméus en wat de kinderen daar konden meemaken.

Vertrouwen

Vol gezonde spanning zijn wij met de bus van Bartiméus opgehaald en begon de dag. Eenmaal ter plaatse hebben wij in drie groepen eerst zelf mogen ervaren hoe het is om blind te zijn doormiddel van wat oefeningen en spelvormen. Je overgeven aan je klasgenoot en erop vertrouwen dat hij of zij je goed begeleidt door het parcours. Een hele ervaring op zich. Na de lunch begon voor veel kinderen het spannendste deel van de dag. Samen met de cliënten van Bartiméus deelnemen aan de Lentewandeling. De kinderen werden gekoppeld aan een cliënt en hebben daar een wandeling mee gemaakt. Hoe gespannen sommige gezichten aan het begin stonden, zo gemakkelijk konden ze zich aan de situatie overgeven. “Juf, deze mensen zijn eigenlijk gewoon hetzelfde, maar toch een beetje anders”. Aan het eind van de dag gingen de kinderen vol indrukken en enthousiaste verhalen weer naar huis.