Abigail Lugto en Melle van Daatselaar Districtskampioen -18 jaar

Wijk bij Duurstede, 25 maart 2017. Zaterdag 18 maart vonden de Districtskampioenschappen onder 18 jaar plaats. Uit Wijk bij Duurstede namen er 4 judoka’s deel aan het DK onder 18 jaar. Abigail Lugto en Lucas Schinkel komen uit voor Judo Duurstede en Finn van Daatselaar en Melle van Daatselaar komen uit voor Theo Meijer Sport.

Abigail

In de ochtend was het de beurt aan Abigail. Abigail zat in gedeeld in een poule van 5 en moest daardoor 4 partijen judoën. De week voor het DK is Abigail geblesseerd geraakt aan haar ellenboog. De blessure was nog niet over, maar vandaag moest ze daar maar even door heen bijten. Uiteindelijk ging dat erg goed. Alle vier de partijen werden met een wazari gewonnen, waardoor Abigail Districtskampioen is geworden.

Lucas, Finn en Melle

Lucas, Finn en Melle waren in de middag aan de beurt. Lucas en Finn komen uit in dezelfde gewichtsklasse. Lucas verloor zijn eerste partij en daarna won twee partijen. De vierde partij ging helaas nipt verloren, waardoor Lucas was uitgeschakeld, maar het wel zeer verdienstelijk heeft gedaan. Finn begon het toernooi goed en won zijn eerste twee partijen. De derde partij verloor Finn van de uiteindelijke kampioen. Daarna won Finn drie partijen in de verliezersronde en behaalde daardoor een mooie 3e plaats. Melle stond vandaag net zoals Abigail met een blessure te judoën. Melle had best wel wat pijn tijdens zijn partijen, maar toch won Melle zijn eerste drie partijen zeer goed. Door het winnen van deze drie partijen stond Melle in de finale. Melle won deze finale vrij snel met een sankaku houdgreep en werd hierdoor ook Districtskampioen.

NK

Abigail, Finn en Melle hebben zich door op het podium te eindigen geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap onder 18 jaar op 8 april in Leek!