Aprilianen op Wijkse Markt

Wijk bij Duurstede, 18 maart 2017. Initiatiefnemer Ron Meinema uit Wijk bij Duurstede had deze zaterdagochtend geprikt voor de eerste toerrit van het jaar voor berijders van Aprilia motoren.

Aprillia

Het Italiaanse merk Aprilia is bekend van zijn scooters en motoren. Opvallend kenmerk van de motor is de driedubbele koplamp en de mogelijkheid de gewichtsverdeling van de motorfiets te kunnen wijzigen door de positie van het motorblok te variëren. Een achttal Aprilianen streek vanochtend neer bij Café Engel op de Markt als startpunt voor hun toerrit van 270 km over de landelijke wegen. Met gemiddeld twee evenementen per maand is de Aprilia Riders Assocation een actieve club. In binnen- en buitenland worden er toerritten georganiseerd, met welluidende namen als de Bossche bollenrit, Vallende Bladeren rit, Bitterballen Classic rit en Rubberbut rit.

Op pad

Rond kwart voor elf vertrok vertrok de club nadat de ook de laatste zijn sleutels weer gevonden had. Die zaten in zijn jaszak, de laatste plaats waar je ze zoekt.