Finn van Daatselaar is Nederlands Kampioen Judo

Wijk bij Duurstede, 13 maart 2017. Zaterdag 11 maart vonden de Nederlandse Kampioenschappen judo onder 15 jaar plaats. Uit Wijk bij Duurstede namen Pepijn van Kooten Niekerk en Finn van Daatselaar deel aan het NK.

Pepijn 9e

Pepijn deed het goed tijdens dit NK. Zijn eerste partij won hij zeer overtuigend. De tweede partij verloor hij helaas met een verwurging. De derde partij was Pepijn beter dan zijn tegenstander en won de partij met een shido. De vierde partij ging helaas verloren met 2 wazari’s. Pepijn verloor uiteindelijk van de beide nummers 3 en eindigde op een verdienstelijke 9e plaats.

Zinnen gezet op NK

Finn had zijn zinnen gezet op dit NK. Het doel was om kampioen te worden. De eerste twee partijen van Finn ging zeer goed. Finn scoorde in beide partijen vrij snel met mooie worpen ippon. In de halve finale had Finn een bekende tegenstander. Finn kwam in deze partij niet tot scoren, maar hij kwam ook niet in gevaar. Finn domineerde in de partij en won deze partij doordat zijn tegenstander 3 straffen kreeg. Nu was de finale bereikt. In de finale had Finn ook een bekende tegenstander. In het begin van de partij was het even aftasten en beide judoka’s maakt wat aanvallen. Finn kwam ook in deze partij niet in gevaar en ongeveer na 2 minuten kon Finn zijn tegenstander door een aanval naar de grond brengen en zijn tegenstander in de houdgreep nemen. De houdgreep kon hij 20 seconden vasthouden en daardoor won hij de partij. Finn is na vier goede overwinningen Nederlands Kampioen onder 15 jaar onder 60 kg geworden!