Blog D66: D66 op straat

Wijk bij Duurstede, 13 maart 2017. Aanstaande woensdag zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Ook in onze gemeente zijn veel inwoners nog zoekende naar de juiste partij om op te stemmen. D66 Wijk bij Duurstede ging de straat op om te flyeren en vooral om met mensen in gesprek te gaan. Dit leverde interessante input op voor zowel de landelijke als de lokale politiek.

 

Nog veel zwevers

Bij SVL in Langbroek werd D66 warm onthaald door een groepje voetbalsters waarvan één riep ‘Ja ik ga D66 stemmen! Feminisme! Pia Dijkstra!’. Ook op andere plekken kon de partij op een enkele opmerking na -‘Pechtold lijkt op mijn hond en die luistert ook nooit!’- op positieve reacties rekenen. Toch zweeft zo’n 70% van de kiezers nog altijd en dat is ook hier op straat goed te merken.

Voorzichtig optimisme in de Horden

In de Horden konden we het niet laten om ook even te informeren naar de voorgenomen vernieuwing van het winkelcentrum. Veel mensen bleken tevreden over de plannen voor de vernieuwing van het buurtcentrum. Toen D66 1,5 jaar geleden een enquête hield onder winkeliers in de Horden bleek er veel onvrede te zijn over het gebrek aan communicatie vanuit de gemeente en de projectontwikkelaar. We vroegen de gemeente destijds in het ‘Hordenpamflet’ om de aangekaarte verbeterpunten door te voeren en nu blijken vooral winkeliers een stuk optimistischer over de toekomst van het buurtcentrum! Twijfelt u nog over D66? Kijk voor uitgebreide informatie over de partijstandpunten op de website.