Windroos, Vindplaatschool Wetenschap, Natuur en Techniek

Wijk bij Duurstede, 28 februari 2017. De Windroos heeft al jaren een praktijk van onderzoekend en ontdekkend leren. Het afgelopen jaar heeft de school meegewerkt aan het verder uitbouwen van die praktijk met name op het gebied van Wetenschap, Natuur en Techniek. Zij deed dit in samenwerking met de Universiteit van Utrecht. Op grond van wat de school tot nu toe neergezet heeft is de Windroos gekozen tot “Vindplaatsschool WNT”. Dit betekent dat de school in onze regio (Zuidoost Utrecht) voorbeeldschool is en dat andere scholen kunnen komen kijken hoe je WNT vorm kan geven.

Wat kinderen boeit

Bijzonder is dat de school itt vrijwel alle andere scholen niet met van tevoren bedachte onderwerpen of thema’s werkt, maar ingaat en vorm weet te geven op wat de kinderen blijkt te boeien. Zo is er het afgelopen jaar een breed palet aan onderwerpen voorbij gekomen waar in de verschillende groepen onderzoek naar gedaan is. Op dinsdag 28 maart presenteert de school op een inhoudelijke avond wat zij heeft neer gezet mbt Wetenschap Natuur en Technologie. Iedereen is welkom op die avond.