Finn en Pepijn naar het NK-15 judo

Wijk bij Duurstede, 28 februari 2017. Zaterdag 25 februari vonden de Districtskampioenschappen onder 15 jaar plaats in Ede. Uit Wijk bij Duurstede namen er 3 judoka’s deel. Pepijn van Kooten Niekerk en Dylan van Haarlem uitkomend voor Judo Duurstede en Finn van Daatselaar uitkomend voor Theo Meijer Sport.

In de ochtend

In de ochtend was het de beurt aan Pepijn en Dylan. Pepijn uitkomend in de gewichtsklasse -34 kg en Dylan komt uit in de gewichtsklasse -46 kg. Pepijn begon het toernooi met twee goede overwinningen. Zijn derde partij ging verloren wat niet helemaal nodig was. Daarna moest Pepijn zich herpakken en won daarna 2 partijen op rij. Nu mocht hij gaan judoën voor de 3e plaats. In deze partij hield Pepijn zijn hoofd er goed bij en maakte goede aanvallen en mooi scores. Hierdoor behaalde Pepijn een mooie 3e plaats. Dylan begon het toernooi met een goede overwinning. Zijn tweede partij ging helaas heel snel verloren, maar deze tegenstander werd overtuigend kampioen. Daarna won Dylan twee partijen met goed judo en een mooie scores. Zijn vijfde partij kreeg hij een goede tegenstander en deze jongen was nog een stapje verder dan Dylan, maar Dylan heeft deze partij goed gejudood en zich goed aan de opdracht gehouden en daarnaast ook nog een paar aanvallen kunnen maken, maar helaas niet genoeg kunnen scoren om de partij te winnen. Dylan eindigde na een goed toernooi op een verdienstelijke 7e plaats.

In de middag

In de middag was het de beurt aan Finn. Finn uitkomend in de gewichtsklasse -60 kg werd deze dag overtuigend kampioen. Finn won zijn drie partijen zeer overtuigend en met mooie worpen. Uiteindelijk mocht Finn zijn verdiende gouden medaille in ontvangst nemen. Pepijn en Finn hebben zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen -15 jaar op 11 maart in Tilburg.