Prachtige wagens en vrolijke carnavalskrakers

Wijk bij Duurstede/Cothen, 25 februari 2017. Zowel Cothen als Wijk bij Duurstede staan dit weekend in het teken van carnaval. Maandenlang hebben de verschillende carnavalsgroepen er naar uitgekeken, en eindelijk is het zo ver. Ze kunnen hun fraaie wagens in eigen gemeente laten zien aan de massaal gekomen carnavalsliefhebbers. Veel van de wagens waren eerder al te zien in optochten in buurgemeenten. Dit weekend is het de beurt aan de Brienkneuters en de Kaieschaiters. 

Feest

Gisteren werd in de Leutbunker het traditionele tienercarnaval gehouden en de komende drie avonden gaat het feest voort in de gymzaal op sportpark Mariƫnhoeve. Ook in Cothen wordt er lekker gehost. Hoogtepunt hier is de verlichte optocht in de avond. Steeds meer deelnemers en publiek komen hier op af. Een overzicht van alle carnavalsactiviteiten vindt u in onze agenda.

Foto’s

De vrijwilligers van ditiswijk.nl zijn weer op pad om voor u een feestelijke fotoalbums te maken. Deze zijn te zien in het fotoarchief van ditiswijk.nl. Kijk en geniet van alle vrolijk uitgedoste plaatsgenoten!

Fotoalbum van de Waikse Optog

Fotoalbum van de optocht in Cothen

Fotoalbum van de scholenoptocht

Fotoalbum Verlichte Optocht