PvdA houdt politiek café voor jongeren

Wijk bij Duurstede, 20 februari 2017. De Wijkse PvdA houdt op woensdagavond 1 maart een politiek café voor jongeren. ‘Natuurlijk kun je thuis gewoon je hap eten, maar bij ons kun je ook nog pizzapunten scoren. Daarom zitten we vanaf half 8 in de keuken van basisschool ‘De Windroos’, Karolingersweg 147A’, aldus de PvdA. Zien we je? Stuur een mail naar de PvdA als je wilt komen, dan weet men hoeveel pizza’s er moeten komen.

 

OV-kaart

Waarom ging de OV-kaart eerst niet en nu wel naar MBO-ers. Hadden zij geld zat; konden zij het reizen zelf wel betalen? Gelukkig zaten er mensen in de Tweede Kamer die dit voor je regelden: Mo Mohandis bijvoorbeeld en hij komt op woensdagavond 1 maart naar Wijk bij Duurstede. Beetje simpel misschien, maar met “Klus geklaard: MBO’ers een OV-kaart! probeert hij voorkeursstemmen te krijgen. Je stemt niet alleen op een partij, maar op een mens en heb jij een mooi gesprek gehad, zorg je toch dat ‘ie in de Kamer komt. Jongeren zijn de toekomst, maar laat dan ook je mening horen! En daarom: bemoei je met de politiek. Hoe ver weg van je bed dat hele gebeuren daar in Den Haag ook lijkt. Kijk, jij beslist. Jij maakt de dienst uit, jij bepaalt welke partij of politicus in de Kamer komt en de meeste macht krijgt. En dat geeft jou de macht die elke partij of politicus denkt dat hij of zij heeft. 

Wat moet de politiek doen?

Deze avond wordt je aangeboden door de Partij van de Arbeid. Het gaat niet om zieltjes winnen, maar om je samen met leeftijdsgenoten over onderwerpen te laten praten waar de politiek iets mee moet of al gedaan heeft. Wat komt er op jullie pad, wat mis je, wat gaat goed, wat moet de politiek doen en nog veel meer. Daarom zit MoMo er ook bij. Hij kan vertellen hoe het ging, hoe het gaat, zou moeten gaan en wat hij voor jullie kan doen. En, misschien geeft hij ook wel eens tegengas. Een breed gesprek waar je misschien niet zo met je vrienden over spreekt, maar die avond mag het en mag je laten zien dat je er best mee bezig bent, dat je best nadenkt als je hoort dat jongeren rechtser zijn geworden en dat je niet precies weet of het rechts of links is om blij te zijn met je OV-kaart als MBO’er, of het rechts of links is om een sociaal leenstelsel te hebben in Nederland.