Fortissimo maakt het Foreholte een helft lastig

Cothen, 20 februari 2017. De ploeg uit Voorhout is samen met DSVD verwikkeld in een spannende strijd voor rechtstreeks promotie naar de ere-divisie, met die wetenschap en de wetenschap dat de uitwedstrijd in de eerste helft beslist was, ging Fortissimo de strijd aan.

Gelijk op

In het begin gingen de ploegen gelijk op, maar het was Fortholte dat na 5 minuten een kleine voorsprong wist te nemen. Eenzelfde scenario als in de heenwedstrijd leek zich te voltrekken. Gelukkig wisten de dames uit Cothen ditmaal wel bij te blijven en door een goed gesloten defensieve 6-0 dekking het Foreholte moeilijk te maken om tot scoren te komen. Na 20 minuten had Fortissimo zelfs een maximale voorsprong van 4 doelpunten (11-7). Het publiek stond op de banken en met een 14-11 ruststand nam Fortissimo een voorschot op een mooie 2de helft. Jammer genoeg kwam de ploeg uit Cothen minder scherp uit de kleedkamer, Foreholte kroop langzaam dichtbij en het was pas in de twaalfde minuut dat Fortissimo zijn eerste doelpunt maakte. Dat was nog wel de gelijkmaker voor 15-15, maar daarna schakelde Foreholte een tandje bij en liep het verder weg bij de ploeg uit Cothen. Die zichtbaar moeite had om de offensieve dekking van de ploeg uit Voorhout te slechten.

Opleving

Een opleving na 20 minuten mocht niet helpen en het was Foreholte dat de wedstrijd professioneel uitspeelde. Einduitslag 19-30. Coach Willem-Jan Ruder na afloop: “We hebben in de eerste helft laten zien dat we met inzet, lef en hard werken een eind kunnen komen. Jammer genoeg kunnen we dit maar 40 minuten volhouden. Ik ben super trots op de meiden dat ze dit, ondanks alle tegenslagen, hebben laten zien. Dat biedt voldoende houvast voor de komende 5 wedstrijden.” Aankomend weekend gaan we genieten van een vrij weekend, en daarna gaat de ploeg uit Cothen zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen PSV in sporthal De Vijfkamp in Eindhoven, aanvang wedstrijd om 19:00 uur. Scores: Celine Vermaak 2, Daimy van Dommelen 10, Demi vd Bildt 3, Maaike Janssen 2, Shirley Sakkers 1, Jamy de Gier 1.