Buurderij start tweede seizoen

Cothen, 11 februari 2017. De Buurderij is een moestuin voor groenten, bloemen en fruit. De Buurderij werkt volgens de principes van de biologische tuinbouw. Alle groenten en fruit zijn seizoensgebonden. Naast de natuur is gemeenschap ook een belangrijke pijler van De Buurderij. De tuin ligt op het terrein van zorgboerdeij De Bossewaard en de cliënten van de Bossewaard werken mee in de tuin.

Re-integratie

Daarnaast is De Buurderij een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terecht kunnen voor re-integratie en dagactiviteiten. Ook de jeugd wordt betrokken bij De Buurderij. De leerlingen van de basisschool Sint Carolus hebben een eigen moestuintje en de leerlingen van de BSO Careltje komen in de vakantie om te leren over de natuur.

Bea van Sprakelaar is de tuinder en eigenaar van De Buurderij:

‘Anderhalf jaar geleden heb ik mijn baan als Biologie docent opgezegd en ben ik begonnen aan de opleiding Biologisch Dynamische Landbouw aan de Warmonderhof in Dronten. Na een mooie en leerzame stage bij de Moestuin in Utrecht wist ik zeker dat ik een eigen moestuin wilde openen. In januari 2016 heb ik de stap gezet en heb De Buurderij in Cothen opgericht. Mijn droom is dat De Buurderij een echte gemeenschapstuin wordt!’ De Buurderij is een zelfoogst tuin. Dat wil zeggen dat klanten een oogstaandeel kopen en zelf hun groente komen oogsten. In 2016 waren er 25 aandeelhouders. Dit jaar breidt De Buurderij uit van 1500 m2 naar 6500 m2. Hierdoor kan het aantal aandeelhouders groeien.

Meer weten?

Als u meer wilt weten bent u van harte uitgenodigd voor de informatieavonden op 21 februari en 7 maart. Vanaf 19.45 uur staan koffie en thee voor u klaar op Ossenwaard 9 te Cothen (zorgboerderij De Bossewaard). Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Bea van Sprakelaar (tel. 0640984689 of per e-mail)