Meiden CDW MO17-1 op stoom

Wijk bij Duurstede, 31 januari 2017. De MO17-1 van CDW zijn nu al op stoom in de eerste klasse. In december kampioen geworden en gepromoveerd naar de 1ste klasse. Ze waren al gewaarschuwd door de trainer dat hun gemiddelde doelsaldo van 6 in deze klasse niet gehandhaafd kon worden, maar dat het toch echt wel zwaarder zou worden.

Strijdbaar

De meiden waren strijdbaar en er klaar voor na de winterstop. Vorige week de aftrap op CDW tegen TOV uit Baarn waar er weergaloos werd gespeeld en de tegenstanders met 11-0 naar huis werden gestuurd. Afgelopen weekend stond de MO17-1 van Hercules uit Utrecht op het programma, een gerenommeerde club dus een leuke test. De meiden waren er klaar voor en niet van plan hun ongeslagen status zomaar weg te geven.

Als een raket

Ze gingen als een raket van start, speelden elkaar goed in de voeten en voerden de druk meteen op. Wieke kreeg haar eerste kans al na 4 minuten en knalde de eerste erin. Binnen 10 minuten volgden nummer twee en drie van Wieke’s voet dus een hattrick na 14 minuten spelen! Dit beloofde wat. En ja hoor, de één na de ander vloog in de netten, of het nou na een mooie afstandstrap van Samira was of een corner die erin gekopt werd door Maud. Bij rust was het al 7-0 maar de meiden bleven ervoor gaan in de tweede helft. Ze bleven voetballen, combinaties maken en druk zetten. Ook de tegenstanders bleven voetballen en sportief, hun keepster werd wel gewisseld in de rust. Deze nieuwe keepster had duidelijk iets meer gekeept al en wist een paar mooie ballen tegen te houden. Toch wist CDW uit te lopen naar 9-0.

Tegengoals

Uit het niets bij een corner van de tegenstanders, viel er een frommel goal waar onze Esther net niet bij kon, een tegengoal dus, 9-1. Jammer voor Esther, want ze had haar doel de laatste maanden mooi schoon weten te houden. Maar onze meiden waren nog niet klaar en bleven aanvallen waarna al snel de 10-1 viel door weer een schitterende vrije trap van Samira die in de rechterkruising belandde. Dit was tevens de eindstand! Het gemiddelde doelsaldo ligt dus op 10,5 en het is er de meiden alles aan gelegen om de trainer zijn ongelijk te bewijzen, want waarom zou het gemiddelde in deze klasse ook niet meer dan 6 kunnen zijn? De meiden hebben er zin in!

MO17-2

De door blessures gekwelde MO17-2, o.l.v. hun nieuwe coach Ronald van Drie, moesten helaas de eer laten aan hun tegenstanders Altius, 1-2

MO15-1

De MO15-1 heeft een fantastische wedstrijd gestreden. Deze ‘benjamins’ van de meiden hebben als een team hun rug gerecht en ’t Goy in een zeer gelijkwaardige wedstrijd verslagen met 2-1, goed gedaan meiden!