Malletband Excelsior naar Nederlands Kampioenschappen Slagwerk

Cothen, 31 januari 2017. Zoals burgemeester Tjapko Poppens al zei afgelopen zaterdag tijdens het Winterconcert van muziekvereniging Excelsior: ‘Het is ongelooflijk dat deze groep het eerste concours na haar promotie naar de tweede divisie al gepromoveerd is naar de hoogste afdeling’. Inderdaad, een keer in de tweede afdeling uitkomen was voor de malletband voldoende om te promoveren, een ongekende prestatie.

Uitnodiging NK

Deze prestatie kreeg een gouden randje toen na behalen van dit resultaat ook nog eens de uitnodiging voor het NK op de mat viel. De malletband heeft al een keer eerder op dit prestigieuze concours mogen optreden en werd daar in de derde divisie derde van Nederland. Een super prestatie. Nu mag ze opnieuw uitkomen op de Nederlandse Kampioenschappen voor concert slagwerk. Een drie koppige jury zal daar beoordelen waar de band ten opzichte van de beste slagwerkorkesten van Nederland staat. Marcus Wiebenga, dirigent van de malletband geeft aan dat hij enorm trots is op zijn orkest, en weet zeker dat het een supermooie dag gaat worden in Oosterhout Zaterdag 4 februari zal de malletband om 17.30 spelen in Theater de Bussel in Oosterhout