Keukenbrand in Langbroek

Langbroek, 31 januari 2017. Surveillerende agenten roken vanmiddag, tegen 16.30 uur, rijdend over de Langbroekerdijk vlak voor het einde van de bebouwde kom een brandlucht. Nadat zij hun auto hadden gekeerd zagen zij vlammen in de keuken aan de achterzijde van een woning.

Ontruimd

Terwijl via de centrale overige hulpdiensten werden gealarmeerd werd de woning gecontroleerd op bewoners. In de woonkamer bleken twee mannen aanwezig te zijn die de woning uit werden geleid. De bemanning van een tankautospuit van korps Cothen/Langbroek doofden het vuur snel. Hierna werd alle ramen en deuren geopend om de woning te ventileren. De opgeroepen ladderwagen van de Utrechtse Heuvelrug werd niet ingezet. Beide mannen werden door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht en hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De schade aan de keuken is aanzienlijk.