Laatste schooldag obs ’t Baken

Wijk bij Duurstede, 30 januari 2017. Op donderdag 27 januari was het dan zover. De laatste schooldag voor alle kinderen en juffen van OBS ’t baken, want we gaan verhuizen naar een prachtig nieuw pand “Het Anker”.

Bijzonder

Zo’n laatste dag is best bijzonder. Er zijn hier ouders op school die ook nog als kind op ’t baken hebben gezeten en nu hun eigen kinderen ook weer naar ’t baken brengen. Dan gaat de geschiedenis best even terug. Ook zijn er leerkrachten die er al meer dan 20 jaar werken. Al met al best een reden om er even bij stil te staan. Op het schoolplein stond een glijbaan waar alle kinderen en leerkrachten over gegleden zijn . Zo glijden we van ‘oud’ naar ‘nieuw’. Dat deden we met een traan en ook zeker met een lach.

Het Anker

Vanaf 1 februari gaan de deuren weer open voor de kinderen van ’t baken en De Driehoek en hun ouders op hun nieuwe school Het Anker. Op het Anker zullen we samen gaan werken met KMN kind&co en De Driehoek. We zijn er trots op dat we in het nieuwe gebouw Passend onderwijs voor (bijna) ieder kind mogelijk kunnen maken. Juist omdat we bij elkaar zitten, maken we gebruik van elkaars expertise. KMN kind&co wil ook zeker gaan aansluiten op de projecten van school en werken aan een doorgaande leerlijn van peuters en kleuters. En belangrijk is ook dat Explora (onderwijs aan hoogbegaafde kinderen) een vaste plek heeft op Het Anker.

Inloopochtend

Op 29 maart in er in de ochtend een inloopochtend voor nieuwe ouders die geïnteresseerd zijn in het werken op basisschool Het Anker. In de avond is er een informatieavond om 19.30. U bent van harte welkom om te komen kijken.