Effect start met overwinning

Wijk bij Duurstede, 30 januari 2017. Effect 1 heeft de eerste wedstrijd van het voorjaarsseizoen gespeeld en wel tegen een directe concurrent voor de degradatieplaatsen. Het was tegenstander Bijmaat 1, de promovendus uit de tweede klasse uit Huizen. Het team bood de nodige tegenstand, maar uiteindelijk wist Effect de winst binnen te slepen.

Bjorn Jansen kwam deze avond niet in de problemen. Freewheelend reeg hij weer drie overwinningen aan elkaar. Het oogt zo simpel, maar alle tegenstanders zijn erop gebrand om hem eindelijk een nederlaag te bezorgen. Het gaat er een keer van komen, maar wanneer? Hij is nu reeds vier competities ongeslagen. Deze avond verloor hij slechts een enkele game tegen de fanatiek strijdende George Lucardie. Gert Loef en Thom Dikhoff wisten allebei van Hans Visser te winnen. Bij Gert lukte dit overtuigend, maar Thom had wat meer moeite. Een beetje tegenvallend verloren Thom en Gert hun beide overige partijen. Naar verwachting werd het dubbel wel gewonnen, ondanks dat Thom niet in goede doen was. Maar ja, dan heb je altijd teamgenoot Bjorn nog…. Dus een 6- 4 overwinning voor Effect op deze eerste competitie avond.

Duo competitie

Leerdam was een maatje te groot voor Effect 1. Al was de 0-5 uitslag wel vertekend. Zowel Ruud van Os als Harrie Groeneveld had winstkansen in het enkelspel, maar steeds werd nipt verloren. Ook het dubbel ging aan de neus van het duo voorbij.

Effect 2 – TVP 3 eindigde in 0-5

Effect 2 merkt dat ze na het kampioenschap en de promotie in de 4e klasse spelen dit seizoen. TVP maakte korte metten met te hoge ballen of te makkelijke services. Eigenlijk gingen alle games gelijk op, maar besliste TVP te meeste games in hun voordeel. Chris Arisse wist twee games te winnen en Jeroen van der Geer was telkens dichtbij winst maar won deze keer niets. Het dubbel was ook spannend, maar steeds pakte TVP de beslissende punten.

Effect 3 – Reflex Maarn 2-3

Effect speelt dit seizoen ook een klasse hoger na de goede prestatie vorig seizoen, namelijk in de 5e klasse. Zowel Paul Eriks als Rob Hamoen won één partij. Helaas kreeg Rob last van zijn rug en moest een paar tandjes terugschakelen. Dat dit ten koste ging van zijn spel, was duidelijk te zien. Het dubbel was erg spannend, maar Maarn won toch in drie games.

Efect 5

Effect 5 had een lastige start. Olfert Zwakman en John Maas mochten het bal openen in de 6e klasse. Iduna – een voor hen bekende tegenstander – was de eerste uitdaging. De vorige twee wedstrijden tegen dit team werden verloren. Toch dachten John en Olfert een kans te hebben als ze allebei optimaal zouden presteren. Nu was dat in het verleden ook wel eens gebeurd, John is nog steeds kwakkelend met een vorm van bronchitus, maar had een voor zijn doen een prima start. Hij wist een game te pakken en bleef in de andere games een waardige tegenstander. Olfert Zwakman had echter zijn avond niet. Wat hij ook probeerde, alles ging fout. Daardoor liep ook het dubbel niet. Ze kwamen gewoon tekort op deze speelavond. Uiteindelijk werd het 5-0 voor Iduna. Een geen onbekend gegeven voor dit team maar dit was toch een gemiste kans om punten te halen.