Viking 1 blijft op het goede spoor

Wijk bij Duurstde, 29 januari 2017. Door een 16 – 13 overwinning op Gemini uit Gouda blijft Viking 1 koploper. Nog steeds is de voorsprong 4 punten op de nummer 2. Er zijn nog 4 wedstrijden te spelen dus gloort het kampioenschap. Komend weekend gaat de ploeg naar Langerak om daar te spelen tegen Triade 1. Winst is mogelijk maar thuis is Triade een moeilijk te bespelen ploeg.

Viking 2 wint van Weidevogels

Viking 2 deed er lang over maar daardoor was de winst alleen maar mooier. In de laatste minuut schoor Bram Agterberg zijn ploeg naar een 17 – 16 winst. Het is al een paar keer net andersom geweest, nu bleef Viking aan de goede kant van de score. Komend weekend gaat de ploeg naar Gorinchem naar GKV. Thuis won de ploeg maar thuis is GKV echt een sterkte ploeg.

Viking A1 krijgt het moeilijk maar wint wel

Zoals verwacht kreeg Viking A1 het erg moeilijk tegen SKF A3. Niet alleen is SKF een enorm fysieke ploeg met vooral heren als boomstammen maar ook was er geen bondsscheidsrechter, dus moest SKF zorgen voor de scheidsrechter. In de 1e helft ging de wedstrijd nog vrij normaal van start. Door rust in het spel van Viking bleven de mensen van SKF weliswaar jagen maar Viking had duidelijk een technisch en tactisch overwicht. Halverwege de 1e helft kwam Viking op voorsprong door een zogenaamd Braziliaantje afgemaakt door Marloes Holwerda. SKF was de draad kwijten het team van Viking liep nog voor de rust uit naar een 5 – 11 voorsprong.

In de rust werd het team gewaarschuwd dat in de 2e helft de beuk er zou ingaan en dat gebeurde ook. In de 1e helft was een heer van SKF al vol in het lichaam van Maxime gesprongen, die daarna even 5 minuten nodig had om op adem te komen. De scheidsrechter vond het allemaal wel meevallen. Alleen in de 2e helft ging SKF nog feller door en werd het slaan en beuken op tegenstanders nog erger maar de scheids vond het allemaal normaal. SKF was gewoon feller dan Viking was zijn antwoord. De één na de andere Vikingers ging ter aarde en was het niet gewoon in de rug springen met de knieën vooruit dan was het wel een elleboog vol in het lichaam boren. Maar de scheidsrechter vond het allemaal maar niets. Maar door dat spelletje van SKF gingen de Vikingers toch wel meer aan hun eigen lichaam denken en kwamen zo niet meer in hun eigen spel. Dat ging dan weer ten koste van de scherpte. Om maar aan te geven. In de 1e helft had Viking er 11 in liggen en in de 2e helft maar 5. En dit allemaal omdat een scheidsrechter niet deed wat hij moest doen, namelijk fluiten voor duidelijke overtredingen. Toch blijft Viking A1 aan kop. Weliswaar is SDO in doelsaldo een stuk dichterbij gekomen, maar nog niet voorbij de Wijkenaren. Komend weekend thuis tegen een opgeveerd DWS, die na de jaarwisseling alles gewonnen heeft. Dus oppassen. Hopelijk zijn dan alle Vikingers weer pijn-en blessurevrij en dus weer inzetbaar

Viking A2 wint op instelling en inzet

Zaterdag speelde Viking A2 in Veenendaal tegen SKF A4. Ook dit team van SKF heeft een aantal boomstammen en thuis had Viking verdiend verloren. Alleen in deze wedstrijd zag ik Viking met passie spelen. Een tijd niet gezien maar het is er wel. Speelt de ploeg elke week met deze instelling dan was het puntenaantal veel groter geweest. SKF kwam nog wel op voorsprong maar vlak voor de rust kwam de ploeg langszij en vlak voor de rust was het Emma van der Linden die Viking op voorsprong bracht. Na de rust bleef de ploeg van Kim Vroege met inzet spelen. SKF kreeg amper een kans, alleen door in dit geval wel goed gebruik van het lichaam kon SKF een beetje bijblijven. Viking bleef rustig spelen en goed kijken naar de mogelijkheden om kansen te verzilveren. Anouk Pastoors scoorde van afstand een keer of vier. Kreeg wel ruimte van mijn tegenstandster was haar antwoord. Ik denk dat dit schot er altijd al was alleen maar als je niet schiet kun je niet scoren. Dus in volgende wedstrijden graag meer schieten, Anouk.

Tenslotte was het Emma, die al voor de rust Viking op voorsprong schoot. Nu deed zij dat vlak voor tijd weer en nu was dat nummer 17 van Viking A2 terwijl SKF A4 niet verder kwam dan 14 doelpunten. Een prima pot van Viking A2, die zaterdag liet zien dat met de juiste instelling er wel degelijk meer mogelijk is. Trouwens een prima fluitende scheidsrechter van SKF. Had hem graag bij de A1 gehad.

De overige uitslagen waren:

Noviomagum B1 – Viking B1 11 – 8 Viking C1 – Kesteren C2 15 – 1 Animo C2 – Viking C2 4 – 9 Viking D1 – Animo D2 1 – 5 Viking D2 – De Eemvogels D1 2 – 4 Viking E1 – Midlandia E1 14 – 17 Viking E2 – Synergo E5 6 – 3