Finn van Daatselaar wint het Dutch Open Espoir

Wijk bij Duurstede, 17 januari 2017. Afgelopen weekend vond het Dutch Open Espoir in Eindhoven plaats. Het Dutch Open Espoir is het Open Nederlands Kampioenschap. Aan dit toernooi doen naast Nederlanders ook heel veel buitenlanders mee, waardoor dit het sterkste toernooi van Nederland is voor de judoka’s onder 15, onder 18 en onder 21 jaar. Uit Wijk bij Duurstede namen 7 judoka’s deel aan dit toernooi. 3 judoka’s komen uit voor Judo Duurstede en 4 judoka’s komen uit voor Theo Meijer Sport.

Kamioen

Finn van Daatselaar, Dylan van Haarlem, Pepijn van Kooten Niekerk, Max van Klaveren en Daan ten Heuvel namen deel op zondag. Finn, Dylan en Pepijn bij de -15 jaar en Max en Daan bij de -21 jaar. Finn werd na vier hele mooie overwinningen kampioen tijdens dit sterk bezette toernooi. Een super mooi resultaat voor Finn. Daan won zijn eerste drie partijen zeer knap en met heel goed judo. Daarna verloor Daan helaas twee partijen, waardoor hij op een 5e plaats eindigde. Pepijn, Dylan en Max hadden allen maar 1 of twee partijen en zij kregen geen herkansing, omdat hun tegenstander niet in de halve finale kwam.

Internationaal

Op zaterdag namen Lucas Schinkel en Melle van Daatselaar deel bij de -18 jaar. Dit is een meetmoment voor deze judoka’s om zich te plaatsen voor de internationale toernooien. Voor Lucas was het de eerste keer in deze leeftijdscategorie. Lucas verloor helaas twee partijen van twee buitenlandse tegenstanders. Melle behaalde een knappe 5e plaats na het judoën van 9 partijen. Melle heeft uiteindelijk 7 partijen gewonnen en er 2 verloren. Melle blijft meedoen om zich eventueel te kunnen plaatsen voor een internationaal toernooi. Een mooi resultaat voor de judoka’s uit Wijk bij Duurstede tijdens dit sterk bezette toernooi in Eindhoven.