Sylvestro van der Kooye neemt deel aan de Hanmadang cursus

Wijk bij Duurstede, 29 december 2016. Zondag 18 december vond in het Sport en Evenementencomplex Merwestein te Nieuwegein de allereerste Hanmadang scheidsrechters cursus in Nederland plaats onder leiding van Chaima Mautarazak, coördinator Hanmadang in Nederland en Hanmadang docent Chris Thoen uit België. De cursus werd georganiseerd door de Taekwondo Bond Nederland. Aan deze cursus deden 25 personen mee waaronder Sylvestro van der Kooye van Taekwondoschool Choi Do Kwan uit Wijk bij Duurstede.

Wat is Hanmadang

Wat is Hanmadang? Hanmadang bestaat reeds geruime tijd in Korea, maar is pas de laatste jaren aan een opmars bezig in de andere landen. Letterlijk betekent Hanmadang ‘festival’, waarmee wordt bedoelt dat zowel de deelnemers als kijkers van het gebeuren een feest willen maken. Hanmadang legt de nadruk op de krijgskunst, met al zijn waarden zoals respect, integriteit, en discipline. Bij Hanmadang is het belangrijkste niet echt winnen, maar vooral deelnemen en genieten. Alle mogelijke facetten uit het taekwondo behalve sparren komen aan bod. Naast poomsae vinden er ook kracht- en technische breektesten, zelfverdediging, taekwondo aerobics, hoogte- en vertesprong en team competitie plaats. Bij dit laatste dient een bepaalde selectie van disciplines door een team te worden getoond.