Filmhuis Calypso: Fukushima, mon Amour

Wijk bij Duurstede, 27 december 2016. Op donderdag 5 januari  draait Filmhuis Calypso de film Fukushima, mon Amour. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten à 7,50 euro (tot 21 jaar 5 euro) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, bij de VVV, via de website of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling). 

Fukushima, mon Amour

Op de vlucht voor haar problemen belandt de jonge Duitse Marie in Japan. Met ‘Clowns4Help’ wil ze in het in 2011 door een atoomramp geruïneerde Fukushima de pijn van de bewoners verlichten. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan en de tekenen van de ramp zijn nog overal zichtbaar. Al snel komt Marie erachter dat ze niet geschikt is voor haar taak, maar dan sluit ze vriendschap met een bejaarde vrouw die een duister geheim met zich meedraagt.

Deze in wonderschoon zwart-wit gefilmde tragikomedie werd opgenomen op locatie in Fukushima na de kernramp. Het is de nieuwste film van de befaamde Duitse schrijver-regisseur Doris Dörrie die al eerder Japan tot haar onderwerp maakte. De film geeft een indringend beeld van de overlevenden die nog iedere dag geconfronteerd worden met de enorme impact van de ramp op hun leven. De film refereert mooi aan de klassieke film Hiroshima, mon Amour van Alain Resnais.