Nieuwkomers jeugddarten winnen bekers

Cothen, 20 december 2016. Zondag 18 december was de afsluiting van het seizoen én de finaledag voor de jeugddarters van Darthouse Cothen. Maar liefst 14 spelers uit de jeugdcompetitie wisten zich te kwalificeren voor de finaledag.

Strijd

In 4 poules streden de jongens tegen elkaar om een zo’n gunstig mogelijke uitgangspositie te krijgen in de knock-out fase. De twee beste spelers kregen namelijk een beye. (directe plaatsing in de halve finales). Dit waren Bram Merkx voor de verliezersronde en Wessel Wiegers voor de winnaarsronde. Wessel wist zijn gunstige uitgangspositie goed te benutten en eindigde als de nummer 1 van de winnaarsronde. Bram werd uiteindelijk derde in de verliezersronde. Gianni v. Dort wist op deze laatste dag de hoogste finish van Wessel (112) nog te verbeteren met een nette 134. Rik van Gend won de beker voor de meeste 180-ers.

Nieuwkomers

Opvallend was dat de nieuwkomers het goed deden. Wessel en Nol van der Mispel vielen beide in de prijzen.Einduitslag:

Winnaarsronde

  1. Wessel Wiegers,
  2. Luuk Janssen,
  3. Gianni v. Dort.

Verliezersronde

  1. Lorezo Bralts,
  2. Nol van der Mispel 
  3. Bram Merkx.

Verder werden er nog diverse mooie prijzen verloot en ging de inhoud van de Mysterypot eruit!