SP stelt vragen over slijterij in de nieuwe JUMBO

Wijk bij Duurstede, 28 november 2016. De Sp-fractie heeft vragen gesteld aan het college over de vestiging van een slijterij in het pand van de Jumbo. Sedert enkele weken is de Jumbo aan de Langbroekseweg geopend. “Het is een prachtige winkel met een heel groot assortiment. Maar tot onze verbazing is hier ook een slijterij in gevestigd. We vragen of dat wel past binnen de huidige nota detailhandel of het bestemmingsplan?, meldt Jan Oechies namens de socialisten.

In het bestemmingsplan staat dat op het perceel een supermarkt en een detailhandel in dier- en tuinbouwgoederen gevestigd mag worden. De structuurvisie detailhandel staat zelfs expliciet dat naast de Jumbo en de Welkoop geen andere detailhandel mag worden bedreven. “Daarnaast gelden voor een slijterij strenge regels met betrekking tot het personeel en moeten de dranken via de eigen kassa van de slijterij worden afgerekend. De vraag is of hier een vergunning voor is afgegeven”, begint de SP-er.

Volgens de SP-er vormt het drankenhok, zoals het Jumbo-personeel de slijterij noemt, gezien de openingstijden ook nog eens voor oneerlijke concurrentie voor de bestaande slijterijen. De twee franchisehouders, Robbert Jan van der Linden en Joost Busscher, die met deskundigheid en enthousiasme de bestaande slijterijen leiden, zien met lede ogen dat vaste trouwe klanten hun drankje meenemen als zij bij de Jumbo hun boodschappen doen. “Wij vragen ons dan ook of het wenselijk is dat de slijterij zich met deze ruime openingstijden, en met sterk wisselend personeel zich gevestigd heeft gezien de beheersbaarheid van de alcoholconsumptie”, besluit Oechies.