Houtsma wint Dutch Open Masters Squash

Wijk bij Duurstede, 21 november 2016. Marjolein Houtsma heeft afgelopen weekend in Rotterdam de Dutch Open Masters kampioenschappen gewonnen. Deze Dutch Open is onderdeel van het European Masters circuit, wat bestaat uit 12 tot 15 Europese toernooien. Houtsma besloot mee te doen omdat het toernooi plaats vond bij haar oude vertrouwde Rotterdamse club Victoria, waar ze 15 jaar lang eredivisie heeft gespeeld en vele prijzen mee heeft gewonnen, waaronder 5x een landstitel en 3x de Europa Cup.

Halve finale

Ze moest afgelopen 3 dagen 5 keer aantreden, speelde overtuigend en heeft slechts 1 game hoeven afstaan in de halve finale op zaterdag. Vandaag in de finale was ze veel te sterk voor de als eerste geplaatste Duitse Felicitas Dörhing, 11-8, 11-0 en 11-3

Titel opgedragen aan vader Anton Houtsma

Marjolein heeft haar titel opgedragen aan haar vader Anton Houtsma. Het is dit weekend exact 2 jaar geleden dat Anton overleed. Hij zou als ras-Rotterdammer echt reuze trots geweest zijn op zijn altijd sportende dochter. Voor Marjolein was de cirkel mooi rond, in Rotterdam, geboortestad van haar vader en op haar eigen vertrouwde jubilerende(75 jaar) club Victoria!

Uitgenodigd

Marjolein werd meteen al uitgenodigd om meerdere Masters toernooien te komen spelen in het buitenland, maar of dat er van gaat komen is nog maar de vraag. “Je moet daar toch wel tijd voor vrij maken, ook om te trainen en te reizen. Dat is naast een druk gezinsleven met sportende kinderen en een baan, best een uitdaging. Maar wie weet, deze titel smaakt wel naar meer natuurlijk!” aldus Marjolein.