Sinterklaas en zijn Pieten komen weer naar Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede, 8 november 2016. Op zaterdag 19 november om 10.30 uur komt Sinterklaas samen met zijn Pieten en een boot vol snoep en cadeautjes aan in de haven van Wijk bij Duurstede. Sint loopt met zijn Pieten door de binnenstad en wordt ca 12.00 uur bij het oude Stadhuis verwelkomd door burgemeester Poppens. Tijdens de intocht dansen er ook weer danspieten mee, deze Pieten zijn heel goed opgeleid door Mbition. ’s Middags zijn er weer als vanouds theatervoorstellingen in theater Calypso op de Markt. Er zijn vier voorstellingen van “De Pieten Olympische Spelen”, deze vinden plaats om 13.15 uur, 14.30 uur, 15.45 uur en om 17.00 uur. Kaartverkoop bij VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24. Kaartjes (voor kinderen en de ouders die hierbij aanwezig willen zijn) kosten € 4,50.

Win een ontbijt met Sinterklaas

Sinterklaas heeft al heel lang dezelfde mijter en hij zou nu wel eens een andere mijter willen hebben. Zouden jullie die voor hem willen maken? Je mag zelf weten hoe je de mijter maakt: geschilderd, geplakt of misschien wel een mijter die Sinterklaas echt op kan zetten… Tijdens de intocht mag je de mijter inleveren bij de ophaalpieten! De makers van de 10 allermooiste, leukste, gezelligste, grappigste mijter voor de Sint, mogen op 3 december met Sinterklaas en zijn Pieten komen ontbijten op Kasteel Duurstede. De prijswinnaars mogen Sinterklaas ook heel zachtjes wakker maken!

SinThuis

Tijdens zijn verblijf in Wijk bij Duurstede logeert Sinterklaas net als vorig jaar in Kasteel Duurstede. Daar mag je stiekem kijken waar Sint woont en slaapt als hij in Wijk bij Duurstede is. Om 16.00, 17.00, 18.00 of 19.00 uur mag je een kijkje komen nemen op het kasteel. Daar is natuurlijk niet alleen de Sint, maar zijn ook alle Zwarte Pieten hard aan het werk! Ook de Toeterpieten zijn daarbij weer van de partij. Kaartjes voor dit bezoek zijn vanaf 24 november te koop bij de VVV. De kaartjes kosten € 1,– .

SintDaaaag

Gelukkig is het nog niet zover, maar op dinsdag 6 december moet Sinterklaas helaas weer afscheid nemen van Wijk bij Duurstede en afreizen naar Spanje. In een optocht met lampionnen worden Sint en zijn Pieten begeleid naar de haven. Vertrek vanaf Kasteel Duurstede, Langs de Wal om 18.00 u. Voor meer informatie: check de website of die van de VVV.