Lezers schrijven: Weer een lumineus idee van de SP

Wijk bij Duurstede, 17 augustus 2016. De SP, of moet ik dhr. Burger vermelden, heeft het plan geopperd om een nieuwe woonwijk op Zuidwijk te realiseren. Het gaat om een plan van 250 tot 600 woningen. Weer een mooi stukje landelijk en agrarisch gebied naar de knoppen. Omdat het omleggen van de N229 te duur is wordt er nu uit gekeken naar alternatieven. Bij 600 woningen worden de Lekdijk,Molenvliet en Kortland erg belast en zal geluidsoverlast ernstig toenemen. Deze zullen dus moeten worden aangepast. Bij 600 woningen zullen er per dag 2000 verkeersbewegingen zijn. ( 1,5 auto per woning) Ook zullen er op- en afritten op de Lekdijk moeten komen en ik ben benieuwd hoe Rijkswaterstaat hier tegen over staat. Waar blijft het kwelwater? De bestaande woningen zullen een waardevermindering ondergaan en de Middelweg oost is er niet voor geschikt. Dit plan staat al op internet op Nieuwbouw Wijk bij Duurstede en u kunt uw wensen al kenbaar maken door u in te schrijven. Dit plan is nog niet eens door de Raad en de Provincie goedgekeurd. Dit riekt naar politiek opportunisme en heeft weinig weg van een democratisch besluit. Kortom achterkamertjespolitiek. De huidige eigenaren van de grond zijn nog niet eens op de hoogte gesteld en zullen dit niet voor een appel en een ei van de hand doen. Het zou raadzaam zijn om hier eerst met de betrokken partijen om de tafel te gaan zitten, dan alvast luchtballonnetjes los te laten en kijken waar het schip strand. Wij leven hier in een zogenaamde democratie, al merken wij er weinig van. Wij zijn alleen goed als er verkiezingen aan komen, daarna moeten wij onze kop houden en niet zo zeiken.

Beter plan is de Geer 3

Maak een aparte afslag voor deze wijk en dan hoeft de N229 ook niet aangepast te worden. De toekomstige bewoners zullen snel richting Doorn of Bunnik zijn. En het doorgaande verkeer richting Wijkse Veer heeft er dan ook geen last van. Ik hoop dat de Raad en de Provincie en Rijkswaterstaat dit plannetje naar de prullenbak verwijzen en dat het gezonde verstand mag zegevieren. Links moet niet slinks worden.

Hans Broshuis verontruste bewoner Middelweg oost Wijk bij Duurstede