Blog VVD: Weg door Langbroek veilig?

Wijk bij Duurstede, 16 april 2016. Vorige week werd een vrouw aangereden door een wielrenner. De Provincie heeft de weg onlangs aangepast voor meer veiligheid. VVD mobiliteitswoordvoerder Willem Joustra wil weten of de aanpassingen wel verbeteringen zijn.

Slechter zicht

In het dorp wordt gezegd dat het zicht op de weg slechter is geworden door de aanpassingen bij de bushalte. De VVD wil weten of dat zo is en wat de Provincie daaraan gaat doen. Er wordt veel gefietst door wielrenners in de prachtige omgeving. “Wielrenners moeten natuurlijk opletten. Zeker als ze hard rijden in een dorp. Het is mij nog niet bekend of er onverantwoord hard gereden werd. Wel weet ik dat de Provincie de weg veiliger wilde maken. Ik wil weten of dat zo gelukt is.”

Veiligheid gaat voor

De VVD zet zich in voor de veiligheid van alle weggebruikers. “Als de situatie verbeterd kan worden zodat de kans op ongevallen kleiner wordt moet de Provincie dat direct doen.” Vindt het Wijkse Statenlid.