Centre Court sluit seizoen af

Wijk bij Duurstede, 5 april 2016. Afgelopen vrijdag avond is tijdens een onderling toernooi het squash seizoen 2015/2016 afgesloten. Spelers en speelsters van de diverse teams konden deze avond met elkaar de strijd aangaan waarbij de einduitslag niet het belangrijkste was van de avond. Het toernooitje was uiteindelijk een prooi voor Marius Wolke bij de heren en Anne Jongerden bij de dames. Na het sportieve gedeelte was het tijd om het seizoen van de diverse teams door te nemen waarbij er over het algemeen positief op het seizoen kon worden terug gekeken. Dames 1 heeft een zeer verdienstelijk debuut seizoen in de ere divisie gedraaid waarbij er een zeer mooie vijfde plaats werd behaald. Dames 2 heeft ook dit jaar weer lang mee gedaan om de prijzen maar lieten in de laatste wedstrijden wat punten liggen. Een vierde plek voor de dames is een prima resultaat. Heren 3 heeft het hele seizoen in de middenmoot gestaan met uiteindelijk een mooie vijfde plek in de eindrangschikking. Voor heren 2 verliep het seizoen dramatisch waarbij zij het hele seizoen onder aan de ranglijst hebben gestaan met als resultaat degradatie naar de tweede klasse.

Kampioenen

En dan komen we bij de kampioenen van Centre Court. Vanaf het begin van het seizoen hebben zij bovenaan in de stand gestaan. Geen moment hebben zij de koppositie uit handen gegeven, 16 van de 18 wedstrijden werden winnend afgesloten. 230 punten voor en slechts 91 tegen, 182 games werden gewonnen en 85 verloren, en in deze games werden 2654 punten gescoord. Met 26 punten meer dan de nummer 2 mogen we hier spreken van een meer dan terechte kampioen. Met medailles en champagne werden de mannen van het eerste team in het zonnetje gezet. Op de foto zijn van links naar rechts te zien: Marius Wolke, Rutger van Drongelen, Lasmar van der Waals, Jan van de Velde, Paco Klein, Mark Neus, en René Aaten. Vanaf deze plek wil ik de heren dan ook van harte feliciteren en veel succes wensen in de 2de divisie volgend seizoen.

Eer aan spelers

Daarna werden diverse speel(st)ers geëerd.

  • Chloé van Kats werd dankzij haar debuut bij dames 2 dit jaar verkozen tot Rookie v/h jaar.
  • Jolanda Kosterman werd verkozen tot captain v/h jaar
  • Speelster v/h jaar werd Megan van Drongelen die zich dit jaar in het eerste dames team heeft gespeeld.
  • En voor Marius Wolke was de titel Speler v/h jaar meer dan verdiend.

Hierna werd er onder het het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat over het afgelopen seizoen en werd er alvast voorzichtig naar het nieuwe seizoen uitgekeken. Ik wil alle spelers, speelsters, wedstrijdleider, en natuurlijk het bar personeel bedanken voor hun inzet dit jaar en zie jullie graag volgend seizoen weer terug op de baan.