Laatste partijen van het Squash seizoen 2016/2016

Wijk bij Duurstede, 15 maart 2016. Afgelopen vrijdag werden door de competitie teams van Centre Court de laatste partijen van het seizoen afgewerkt. Heren 1, wat al kampioen was speelden uit tegen Hoenderdaal. Heren 2 had tegen Squashmere nog een minimale kans om degradatie te ontlopen. Voor Dames 2 en Heren 2 stond er niets meer op het spel. En ook Dames 1, wat ook een uitwedstrijd speelde kon vrijuit spelen.

Vuurlinie/MAX D1 – Centre Court D1 15-3

Dames 1 kan terug kijken op een uitstekend debuut seizoen in de eredivisie. De nr. 1 Victoria stak met kop en schouders boven de rest uit maar verder werden er door de Wijkse dames goede resultaten behaald met hier en daar een positieve uitschieter. In de laatste wedstrijd was het echter niet opgewassen tegen de nr.2 Vuurlinie waar een duidelijke nederlaag werd geleden. Anne Jongerden en Diana Konkelaar verloren met 3-0, Karin van Diepen met 3-1, en Ilona Lagerweij met 3-2. Zo werd een goed seizoen helaas met een duidelijke nederlaag afgesloten.

Hoenderdaal H2 – Centre Court H1 8-14

Heren 1 was het, na het behaalde kampioenschap aan hun stand verplicht om ook de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Thuis tegen Hoenderdaal werd het nog een spannende avond. Mark Neus en Lasmar van der Waals wonnen met 3-2, Marius Wolke met 3-1 en Rene Aten verloor met 3-2. Hiermee sluit Heren 1 het kampioensjaar met een 8-14 overwinning af.

Centre Court H2 – Squashmere H2 7-13

Voor Heren 2 was er nog een klein sprankje hoop om directe degradatie te ontlopen. Dan moest er echter wel gewonnen worden en de concurrentie moest punten laten liggen. De mannen deden hun uiterste best maar wisten het niet te redden. Harold Wijman en Jan Arjen de jong wonnen beide nog wel hun partijen met 3-2. Maar door het verlies van Frans van der Linden met 3-0 en Steven van der Grift 3-1 gingen de bonus punten toch weer naar de tegenstander en mag Heren 2 het volgend jaar een trede lager gaan proberen.

Centre Court D2 – Squash Apeldoorn D2 3-14

Ook voor Dames 2 geldt dat ze een prima seizoen achter de rug hebben waarbij ze eigenlijk continue in de top 4 hebben gestaan. Dat het tegen een team wat om het kampioenschap speelt altijd lastig is werd afgelopen vrijdag duidelijk. Alleen Sandra Hoekstra wist met 3-2 haar partij te winnen. Voor Iris Verkerke, Jolanda Kosterman en Els van Diepen was er 3-0 verlies. Door deze nederlaag van 3-14 eindigt Dames 2 op een keurige 4de plek in de eindstand. Voor de tegenstandsters uit Apeldoorn kreeg de avond helemaal en happy end toen bleek dat zij het kampioenschap met 1 puntje hadden binnen gehaald.

Centre Court H3 – All Inn Squash H11 15-2

Ook Heren 3 heeft een uitstekend seizoen achter de rug waarbij constant in de middenmoot werd gebivakkeerd. Ook zij mochten hun laatste partijen in het eigen Centre Court spelen en daarbij wilde ze het seizoen op een mooie manier afsluiten. Het werd een zeer ruime overwinning voor de mannen. Met 15-2 werd All Inn terug naar Utrecht gestuurd en bleven de punten meer dan verdiend in eigen huis. Hans Drost en Ruud Vitters wonnen met 3-1 en voor Arie Ester en Joop van Daalen was er een 3-0 overwinning. Hiermee word Heren 3 keurig vijfde in de eindstand. Vrijdag 2 april vindt bij Centre Court de jaarlijkse afsluitavond plaats waarbij de speler, speelster, coach, talent, sportploeg, barman, enz., enz. bekent worden gemaakt.