Heren 1 Centre Court Kampioen

Wijk bij Duurstede, 8 maart 2016. Het was de afgelopen weken niet de vraag of, maar wanneer het eerste heren team van Centre Court zich tot kampioen konden laten kronen in de promotie klasse. Afgelopen vrijdag uit bij Squash Apeldoorn waren 5 punten genoeg om zich tot kampioen in de promotie klasse 7B te laten kronen. Het werden er uiteindelijk 13 en dus kon de champagne ontkurkt worden voor de mannen van Centre Court. Dat de mannen moesten wachten tot de derde partij van de avond om zeker te zijn mocht de pret niet drukken. Paco Klein won de eerste partij met 3-1 maar Lasmar van der Waals verloor met dezelfde cijferszijn partij. Marius Wolke stelde in de partij daarna al in de eerste game het kampioenschap veilig, en schreef ook de partij op zijn naam met 3-2. In de laatste partij wist Mark Neus ook zijn tegenstander te verslaan met 3-1, waardoor de eindstand op 13-7 kwam. Door deze overwinning zijn de mannen niet meer te achterhalen in de laatste partij van de competitie en mogen zich gaan opmaken voor de tweede divisie volgend seizoen.

All Inn Squash H8 – Centre Court H2 13-8

Voor heren 2 is het de laatste wedstrijden van het seizoen hopen op een wonder om directe degradatie te ontlopen. Winst bij All Inn afgelopen vrijdag was daarbij noodzakelijk en dan nog zijn zij afhankelijk van hun directe concurrent Squash Utrecht. In de eerste partij verloor Frans van der Linden met 3-0. De partij daarna werd door Reyer Stoffelsen met 3-2 verloren. Harold Wijman speelde een sterke partij en won deze verdiend met 3-2. Er was nog een kleine kans om de partij te winnen maar dan moest Steven van der Grift met 3-0 winnen en dan nog moesten er punten worden geteld. Steven won wel knap, maar helaas werd het 3-2 waardoor de 3 bonuspunten naar All Inn gaan. Toch hebben de heren nog steeds een kleine kans aangezien Utrecht met 15-0 verloor. Volgende week spelen de heren hun laatste wedstrijd thuis in eigen huis.

Squash Ede H8 – Centre Court H3 5-12

Heren 3 speelt het hele jaar al een degelijk seizoen. Er worden voldoende punten behaald en daardoor hebben zij het hele seizoen al in de middenmoot. Afgelopen vrijdag speelden de mannen in en tegen Ede hun laatste uitwedstrijd van het jaar. Tegen Ede wat lager in de stand staat dan Centre Court werd een mooie overwinning behaald waardoor een plek in de middenmoot is veilig gesteld. Joop van Daalen won met 3-0, Arie Ester en Hans Drost met 3-1, en Ruud Vitters verloor helaas met 3-0. Door deze 12 -5 overwinning komen de heren van team 3 op precies 100 punten en hebben zich veilig gespeeld.

Sportcentrum Utrecht D2 – Centre Court D2 15-1

Ook de dames van het tweede team spelen een goed seizoen, waarin lang in de top werd gebivakkeerd. Afgelopen vrijdag speelde bij de Wijkse dames twee invallers mee in de wedstrijd tegen Sportcentrum Utrecht. Chloë van Kats speelde de tweede competitie wedstrijd van haar nog prille carrière en Els van Diepen heeft in het verleden eigenlijk ook nog niet van heel veel wedstrijd ervaring opgedaan. Beide dames verloren dan ook niet geheel onverwacht met 3-0 hun partijen maar werden zeker niet weggespeeld. Ook vaste krachten Chantal van der Geer en Iris Verkerke wisten niet te winnen waarbij Iris nog wel een game wist te pakken. Eindstand 15-1 in het voordeel van Utrecht.

Geslaagd Jeugdtoernooi bij Centre Court

Afgelopen zondag 28 februari was er bij squashcentrum Centre Court een TMG jeugdtoernooi. Met de support van alle ouders, Opa’s en Oma’s, broertjes en zusjes en andere supporters werd het een geslaagde middag waarbij leuke en spannende wedstrijden werden gespeeld. Onder de 40 ingeschreven jeugdsquashers waren maar liefs 12 Wijkse deelnemers waarvan er 3 in de prijzen vielen. Bij de mini’s werd Fenna Wijman 3e. Bij de rookies heeft Femke Tijs de 3e prijs behaald en werd Jack van Drongelen 2e. De andere Wijkse jeugdspelers, Chloë van Kats, Tobias van Tuil, Tom Verweij, Isa van Ewijk, Fee van den Brink, Leon en Esmée Middelweerd, Patrick en Anouck Kooij vielen niet in de prijzen maar verdienden wel een dikke pluim.