Kampong H1 – Centre Court H1: 7-11

Wijk bij Duurstede, 24 februari 2016. De heren van Centre Court kunnen het kampioenschap met nog 3 wedstrijden voor de boeg en een voorsprong van 25 punten bijna niet meer mislopen dit seizoen. Afgelopen vrijdag kon het in Utrecht tegen Kampong al binnen gehaald worden mits er 5 punten meer zouden worden behaald dan naaste belager All Inn 4. De avond kende echter een valse start door het verlies van 3-0 door Rutger van Drongelen. Ook de tweede partij werd door Centre Court verloren, in een spannende partij werd Lasmar van der Waals met 3-2 verslagen. De derde partij van de avond werd wel in Wijks voordeel beslist. Marius Wolke was met 3-0 te sterk voor zijn opponent. De partij van Mark Neus, de laatste van de avond zou dus beslissend worden voor de overall winst in deze wedstrijd. In die partij was het Mark die de bovenliggende speler was en met 3-1 ging de partij naar hem. Hierdoor werd het 7-8 voor Centre Court waardoor de 3 bonuspunten ook voor de Wijkse mannen waren 11-7 winst. Doordat ook All Inn 11 punten haalden tegen Squash Utrecht moeten de spelers van Centre Court nog even wachten tot de champagne kan worden ontkurkt.

Mijlpaal/All Inn Squash D1 – Centre Court D1 3-12

De dames van het eerste team van Centre Court speelden dit weekend in Utrecht tegen All Inn 1. In de eerste partij ging het voor Diana Konkelaar nog mis, zij verloor met 3-0. In de partijen daarna was het Centre Court wat de boventoon voerde. Anne Jongerden, Ilona Lagerweij, en Megan van Drongelen wonnen alle drie met 3-0 waardoor er een 9-3 stand op het bord kwam te staan in het voordeel van Centre Court die met de 3 extra bonuspunten dus met een 12-3 overwinning terug naar huis keerden. Door deze overwinning zijn de dames zeker van de vijfde stek met nog een kleine kans om een plekje hoger te klimmen.

Centre Court D2 – Kampong D1 12-5

Bij dames 2 is het zeer spannend dit seizoen en kunnen er in principe nog 2 teams kampioen worden. De dames van Centre Court dienen dan wel een kleine achterstand weg te werken om Almere te kunnen kloppen in de strijd om het kampioenschap. Afgelopen vrijdag was het Kampong wat op bezoek kwam in Wijk. In de eerste partij wist Jolanda Kosterman met 3-0 te winnen waarna Iris Verkerke en Sandra Hoekstra beide hun partijen met 3-1 wonnen. De bonuspunten konden de dames niet meer ontgaan en aan Chantal van der Geer de eer om deze overwinning nog meer glans te geven. Helaas lukte dit haar, door met 3-0 te verliezen niet waardoor de directe concurrent Almere die zelf met 14-4 won 2 puntjes uit loopt in de strijd om het kampioenschap.

Centre Court H2 – Squash Ede H5 3-15

Voor heren 2 is dit een seizoen om snel te vergeten. Er werden tot nu toe slechts 3 wedstrijden gewonnen en directe degradatie is alleen op papier nog te vermijden. Ook afgelopen vrijdag tegen de koploper Squash Ede konden de mannen geen potten breken en werd er vrij kansloos met 15-3 verloren. Alleen Steven van der Grift (2-3) en Frans van der Linden (1-3) wisten games te pakken. Harold Wijman en Jan Arjen de Jong gingen met 3-0 ten onder. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het onwaarschijnlijk dat heren 2 zich gaat handhaven in de eerste klasse.

Bent Sports H1 – Centre Court H3 12-5

Heren 3 speelde afgelopen vrijdag in Zevenaar tegen de nr. 2 van de ranglijst Bent Sports. Heren 3 staat het hele seizoen al in de middenmoot en zijn zo goed als zeker van handhaving in de tweede klasse. Afgelopen vrijdag maakten de mannen eigenlijk geen enkel moment aanspraak op de overwinning. Ruud Vitters en Arie Ester verloren met 3-1, Bert Koning met 3-0 en alleen in de laatste partij van de avond wist Joop van Daalen de eer te redden door met 3-0 te winnen, eindstand 12-5 in het voordeel van Bent Sports.

Volgende week is er geen competitie Squash, maar zondag 28 februari is er een TMG jeugd toernooi in het Centre Court Squash centrum, met enkele zeer jeugdige talentjes! Dit is zeker de moeite waard om even binnen te lopen bij Centre Court.