Heren 1 weer stapje dichter bij kampioenschap

Wijk bij Duurstede, 9 februari 2016. Afgelopen vrijdag kwam alleen het eerste heren team van Centre Court. Thuis op het eigen squash centrum traden de mannen aan tegen “De Grote Koppel” uit Arnhem. Tegen de nr. laatst in de ranglijst was een goed resultaat eigenlijk wel een must.

In de eerste partij van de avond trad Paco Klein aan voor zijn partij op de nr. 4 positie. Paco kende in tegenstelling tot vorige week weinig moeite met zijn tegenstander, die alleen in de eerste game bij Paco in de buurt bleef. Uiteindelijk werd het een verdiende 3-0 overwinning voor de speler uit Wijk. Gamestanden 11-8, 11-2, en 11-6.

Als tweede kwam Lasmar van der Waals de baan op voor zijn partij op de nr. 2 positie. Lasmar begon zeer sterk aan de partijen won de eerste twee games met 11-7. Daarna was het echter zijn tegenstander die het initiatief nam en met 11-9 de derde game won. In de vierde game was het wederom de speler uit Arnhem die als sterkste voor de dag kwam en deze game met 11-3 op zijn naam schreef. In de vijfde en beslissende game kon Lasmar wel weer wat meer weerstand bieden maar ook deze game werd door hem verloren, 8-11 waarmee de partij met 3-2 naar Arnhem ging.

Als derde was het Marius Wolke die het op de nr. 1 positie moest aantreden. Marius speelde niet zijn beste Squash maar wist toch redelijk eenvoudig zijn partij te winnen. In de eerste en tweede game werd het 11-5 en in de derde game 11-6 waardoor de winst in de wedstrijd Centre Court niet meer kon ontgaan.

Als laatste was Rutger van Drongelen aan de beurt voor zijn partij op de nr. 3 positie. Net zoals Marius kende ook Rutger weinig problemen met zijn jeugdige opponent. In deze partij kwam de winst nooit in gevaar en met 11-7, 11-5, en 11-8 trok hij in drie games de winst naar zich toe waarmee de eindstand met 14-3 voor het eerste team van Centre Court.

Door de deze winst loopt Centre Court 1 puntje uit op All Inn dat zelf met 13-5 wist te winnen. Hierdoor kan Centre Court volgende week thuis tegen Hoenderdaal nog geen kampioen worden, en zullen ze een week moeten wachten tot ze de Champagne mogen ontkurken. Dit zal dan moeten gaan gebeuren in de uitwedstrijd bij Kampong in Utrecht op 15 februari. Wilt u de heren komen aanmoedigen volgende week! Dat kan, vanaf 20.15 uur start de eerste partij.