Carnaval in volle gang!

[UPDATE]Wijk bij Duurstede/Cothen, 6 februari 2016. Met de scholenoptocht van ’t Baken De Werkschuit en De Horn is vrijdagochtend de aftrap gegeven van carnaval 2016. Een bonte stoet trok door de straten met vrolijke muziek. Het publiek langs de kant genoot zichtbaar bij het zien van de vrolijk uitgedoste kinderen. Inmiddels hebben ook de optochten in Wijk en Cothen plaatsgevonden. In Wijk werd het geduld van het publiek even op de proef gesteld, maar het wachten loonde de moeite. De optocht overtrog voorgaande jaren. Zo ook de verlichten optocht in Cothen.

Feesten

Voor het eerst is de sporthal op sportpark Mariƫnhoeve ingericht als Leutbunker. Te voet gingen de feestgangers hierheen na de optocht. Het nieuwe bruggetje werd hiermee feestelijk ingewijd. Ook al ligt de Leutbunker wat verder vanaf de bewoonde wereld, de carnavalsmuziek was tot in de wijde omtrek te horen.

Feesten

Het feesten gaan de komende dagen vrolijk door. In de agenda ziet u waar u wanneer terecht kunt. Uiteraard zijn onze fotografen vandaag weer op pad om leuke foto’s te maken, die zijn te zien in het fotoarchief van ditiswijk.nl. Neem in ieder geval al eens een kijkje in het fotoalbum van de scholenoptocht! Bekijk hier een filmreportage van de Wijkse Optog, gemaakt door Walter Blokker. De videoreportage van Kuifje is te zien op ons Youtubekanaal. Ook Tom Moerenhout maakt veel foto’s.